Putina krekliņa demonstrēšana "Lokomotiv" futbolistam izmaksās 300 000 eiro
Pēc spēles beigām Tarasovs novilka futbolista kreklu zem kura bija krekliņš ar Putina portretu militārā galvassegā - pilotkā un parakstu "Pats pieklājīgākais prezidents".
Futbols
2016. gada 19. februāris, 14:28

Putina krekliņa demonstrēšana "Lokomotiv" futbolistam izmaksās 300 000 eiro

Jauns.lv

Maskavas "Lokomotiv" futbola klubs sodījis savu pussargu Maksimu Tarasovu ar 300 000 eiro par Eiropas līgas spēlē demonstrētu krekliņu ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina attēlu. vēsta aģentūra "R-Sport".

Otrdien "Lokomotiv" Eiropas līgas 1/16 fināla pirmajā spēlē ar 0:2 Stambulā zaudēja vietējai "Fenerbahce". Pēc spēles beigām Tarasovs novilka futbolista kreklu zem kura bija krekliņš ar Putina portretu militārā galvassegā - pilotkā un parakstu "Pats pieklājīgākais prezidents".

Avots Eiropas Futbola asociāciju savienībā (UEFA) informējis, ka Tarasovs var arī tikt diskvalificēts uz ilgu laiku, ko paredz disciplinārais reglaments, kas aizliedz "jebkādas ideoloģiskas, politiskas vai reliģiozas propagandas izpausmes".

Lēmumu par sodu Tarasovam UEFA paziņos 17. martā, taču savu attieksmi jau paudis futbolista pārstāvētais klubs. "Esam satriekti par situāciju Stambulā, kādēļ pieņēmām galēju soda mēru un pielietojām praktiski bargākās sankcijas kluba vēsturē. no Tarasova algas tiks atvilkti 300 tūkstoši eiro un visas prēmijas, kādas spēlētājs varētu saņemt februārī. Esam gatavi no viņa algas atvilkt arī sodanaudu, kādu par šo rīcību piešķirtu UEFA," aģentūrai sacīja par situāciju labi informēta persona, kas vēlējās palikt anonīma.

Tarasova dzīvesbiedre, televīzijas raidījumu vadītāja Olga Buzova pavēstījus, ka ar šādu "patriotisku" rīcību nesaredz nekā slikta. Savukārt pats futbolists atklājis, ka uzvilcis zem spēlētāja krekla šādu krekliņu, lai paustu atbalstu Putinam.

BNS/Foto: AFP/LETA