Melbārdis: "Tas ir kaut kas fantastisks, šī ir liela uzvara visai Latvijai"
Melbārdis: "Šī mums bija grūta sezona, man un Daumantam bija traumas. Taču pasaules čempionātā darījām visu, lai iegūtu medaļas. Esam izcīnījuši zelta godalgas - tas ir kaut kas lielisks!"
Citi sporta veidi
2016. gada 22. februāris, 13:17

Melbārdis: "Tas ir kaut kas fantastisks, šī ir liela uzvara visai Latvijai"

Jauns.lv

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža vadītā četrinieka triumfs Austrijā notikušajā pasaules čempionātā ir liela uzvara ne tikai komandai, bet arī visai valstij, pēc sacensībām izteicās sportists.

Jau vēstīts, ka Melbārdis kopā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu svētdien uzvarēja Īglsas trasē notikušajā pasaules čempionātā, lai gan pirms izšķirošajiem diviem braucieniem atradās tikai septītajā vietā.

"Tas ir kaut kas fantastisks. Šī ir liela uzvara ne tikai mūsu komandai, bet arī visai Latvijai, cilvēkiem, kuri iesaistīti bobslejā," sacensību rīkotājiem izteicās Melbārdis. "Šī mums bija grūta sezona, man un Daumantam bija traumas. Taču pasaules čempionātā darījām visu, lai iegūtu medaļas. Esam izcīnījuši zelta godalgas - tas ir kaut kas lielisks!"

Tikmēr desmito vietu svētdien pasaules čempionātā četriniekos izcīnīja Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Vairi Leibomu, kamēr Uģis Žaļims ar stūmējiem Raivi Zīrupu, Helviju Lūsi un Intaru Dambi bija 17.pozīcijā.

Kā zināms, šajās sacensībās Latvijas bobslejistiem nācās iztikt bez izlases galvenā trenera Sanda Prūša klātbūtnes, jo viņš ceturtdien salauza labās kājas potīti. Latvijas izlases vadību uzņēmušies Olafs Kļaviņš un Jānis Ozols. Tāpat Prūsis nevarēs klātienē noraudzīties pēc nedēļas Kēnigsē gaidāmo Pasaules kausa sezonas noslēdzošo posmu.

Pērn Vācijas trasē Vinterbergā Melbārdis četriniekos izcīnīja bronzas medaļu, bet Ķibermanis ieņēma 15.vietu.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA