Dienas bilde: viss, kā bija kādreiz! Ozoliņa krekls "Avalanche" ģērbtuvē pirms mača ar "Red Wings"
Kolorādo "Avalanche" ģērbtuve pirms leģendu spēles.
Sporta zvaigznes
2016. gada 27. februāris, 11:50

Dienas bilde: viss, kā bija kādreiz! Ozoliņa krekls "Avalanche" ģērbtuvē pirms mača ar "Red Wings"

Jauns.lv

Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš piektdien Denverā piedalījās divu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Kolorādo "Avalanche" un Detroitas "Red Wings" veterānu spēlē, kas notika zem klajas debess beisbola stadionā "Coors Field".

Cīņu, kurā ar 5:2 (2:1, 1:0, 2:1) uzvarēja "Avalanche" leģendas, klātienē noraudzījās gandrīz 45 000 līdzjutēji. Sestdien turpat zem notiks arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačs starp Kolorādo un Detroitas vienībām.

Veterānu spēle tika aizvadīta par godu "Avalanche" un "Red Wings" sāncensībai laika posmā no 1996. līdz 2002.gadam, kad abas vienības bija nesamierināmākie pretinieki, kuru starpā allaž tika aizvadītas asas cīņas. Šajā laika posmā Denveras un Detroitas komandas piecas reizes tikās Stenlija kausa izcīņā, trīs reizes uzvarot "Avalanche" vienībai. Pēc šīm sērijām "Avalanche" vēlāk divas reizes, tostarp 1996.gadā ar Ozoliņu sastāvā, izcīnīja Stenlija kausu.

Abās komandās kopā laukumā devās 12 spēlētāji, kuri jau ir iekļauti Hokeja Slavas zālē.

Uzvarētājiem vārtus guva Valērijs Kamenskis, Džo Sakiks, Milans Hejduks, Rejs Burks, kurš izdarīja arī divas rezultatīvas piespēles un Stīvens Jells, bet "Red Wings" rindās izcēlās Stīvens Aizermens un Brendons Šenahens. Mājiniekiem vārtus divas trešdaļas sargāja pašreizējais "Avalanche" galvenais treneris Patriks Rua, kurš atvairīja 20 no 21 metiena.

Kā zināms, Ozoliņš sezonas sākumā tika iekļauts Kolorādo "Avalanche" 20 gadu jubilejas simboliskajā komandā, kurā iekļauti kluba vēsturē zīmīgākie hokejisti. Ozoliņš "Avalanche" pievienojās 1995./1996.gada sezonas sākumā un joprojām ir vienīgais Latvijas hokejists, kurš ir ticis pie Stenlija kausa. Denveras vienībā Ozoliņš  aizvadīja piecas sezonas, līdz 2000.gada vasarā parakstīja ienesīgu līgumu ar Karolīnas "Hurricanes".

Ozoliņš "Avalanche" sastāvā kopumā aizvadīja 415 spēles, kuru laikā guva 90 vārtus un veica 228 rezultatīvas piespēles.

Pašlaik 43 gadus vecais Ozoliņš ir noslēdzis savu profesionāļa karjeru, pēdējos tās gadus aizvadot Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Leģendu spēles interesantākie momenti - video:


LETA/Foto: Twitter.com