Bez pārsteigumiem. Rozītis un Cauce atkārtoti kļūst par Latvijas čempioniem kamaniņu sportā
Elīza Cauce vēlreiz apliecina, ka ir izteikta Latvijas izlases līdere.
Citi sporta veidi
2016. gada 27. februāris, 15:03

Bez pārsteigumiem. Rozītis un Cauce atkārtoti kļūst par Latvijas čempioniem kamaniņu sportā

Jauns.lv

Par Latvijas čempioniem kamaniņu sportā sestdien Siguldas trasē otro gadu pēc kārtas kļuva Riks Kristens Rozītis un Elīza Cauce.

Vīriem pēc pirmā brauciena Rozītis tikai par 0,008 sekundēm apsteidza Ināru Kivlenieku, bet otrajā savu pārsvaru palielināja līdz 0,193 sekundēm.

Savukārt Latvijas čempiona bronzas godalgu nopelnīja Artūrs Dārznieks, kurš no Kivlenieka atpalika par 0,041 sekundi.

Tikmēr uzreiz aiz goda pjedestāla palika divkārtējais olimpisko spēļu medaļnieks Mārtiņš Rubenis, kurš uzvarētājam zaudēja pussekundi, bet par gandrīz 0,7 sekundēm apsteidza šosezon neveiksmīgi startējušo Latvijas izlases dalībnieku Kristapu Mauriņu.

Junioru konkurencē nepārspēts palika Gunārs Bergs.

Dāmu konkurencē jau pirmajā braucienā Cauce tuvāko sekotāju Kendiju Aparjodi apsteidza par 0,413 sekundēm. Otrajā braucienā viņa savu pārsvaru vēl vairāk nostiprināja un summā Aparjodi apsteidza par vairāk nekā 1,2 sekundēm, bet trešā palika Ulla Zirne.

Tāpat Aparjode bija spēcīgākā junioru ieskaitē.

Kā zināms, arī pērn Latvijas čempionātā triumfēja tieši Cauce un Rozītis, sacensībām risinoties pirms šīs sezonas.

Kā zināms, divnieku sacensības pārceltas uz rudeni, jo brāļi Andris un Juris Šici gatavojas braucienam uz nākamo olimpisko spēļu mājvietu Phjončhanu, lai iemēģinātu turienes trasi.

Šosezon Latvijas kamaniņu braucēji sekmīgi nostartēja sezonas svarīgākajās sacensībās - Eiropas čempionātā Cauce izcīnīja sudraba medaļu individuālajās sacensībās, kā arī komandā ar Dārznieku un Šiciem guva otro vietu arī stafetē. Savukārt pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī Šici izcīnīja sudraba medaļas stafetē. Vēl pasaules meistarsacīkstēs Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

LETA/Foto: AFP/LETA