Dodoties uz spēli, Bārtuļa komandas autobusā apzināti ietriecas cits autovadītājs; sezona vēlāk beidzas
Gagarina kausa izcīņā netrūkst kaislību, kurās labprāt iesaistījās arī Oskars Bārtulis.
Hokejs
2016. gada 1. marts, 17:47

Dodoties uz spēli, Bārtuļa komandas autobusā apzināti ietriecas cits autovadītājs; sezona vēlāk beidzas

Jauns.lv

(Papildināta 18:25) Latvijas hokejista Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda otrdien ceļā uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijas piekto spēli Novosibirskā pret vietējo "Sibirj" iekļuva kāda autovadītāja tīši izraisītā avārijā, kas aizkavēja komandas ceļu uz arēnu.

"Admiral" komandas autobusa sānus aizskāra vieglā automašīna, kura pirms tam vēl divas reizes mēģināja izraisīt sadursmi. Lai gan neviens traumas neguva un arī transportlīdzekļiem ārēji liela skāde netika nodarīta, uz negadījuma vietu tika izsaukta ceļu policijas ekipāža, tāpēc "Admiral" spēlētājiem nācās gaidīt citu autobusu, kas viņus nogādāja spēles norises vietā.

Krievijas mediji vēsta, ka šim ceļu satiksmes negadījumam saknes varētu tikt meklētas notikumos pēc abu komandu iepriekšējās cīņas, kad "Sibirj" komanda sešas stundas bija spiesta nīkt lidmašīnā Vladivostokas lidostā. Komanda tika informēta, ka lidmašīnai ir nelielas tehniskas problēmas, kuras tiks novērstas, taču remonts ieildzis uz sešām stundām.

"Sibirj" vēlāk sūdzējās, ka hokejistiem nav atļauts atstāt lidmašīnu, kura bijusi auksta, tāpat komandai nīkšanas laikā nav piedāvāts papildu ēdiens. Tiesa, otrdien šos apvainojumus noliedza Vladivostokas lidostas pārstāvji, uzsverot, ka komanda pabarota ar siltām vakariņām un tai divas reizes piedāvāts arī remonta laikā atstāt lidmašīnu, taču lainera kapteinis no šādas iespējas atteicies.

Savukārt sērijas piektajā un ižšķirošajā spēlē Vladivostokas "Admiral" komanda cieta ceturto zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā pret Novosibirskas "Sibirj", kā rezultātā šai vienībai sezona ir beigusies.

"Admiral" izbraukumā cieta neveiksmi ar 0:4 (0:0, 0:3, 0:1), sērijā līdz četrām uzvarām piedzīvojot zaudējumu ar 1-4.

Uzvaru "Sibirj" nokārtoja otrās trešdaļas ievadā, kad mājinieki piecu minūšu laikā guva trīs vārtus - pa ripai pretinieku vārtos raidīja Damirs Žafjarovs, Sergejs Šumakovs un Artjoms Vorošilo.

"Admiral" komandai tā arī neatradās pretargumenti, lai apturētu "Sibirj", kas turklāt 56.minūtē guva arī ceturtos vārtus - izcēlās Konstantīns Okulovs.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 44 sekundes, kas bija otrais ilgākais spēles laiks šajā mačā. Latvietis pamanījās izpildīt piecus metienus pa pretinieku vārtiem un bloķēt vienu sāncenšu raidījumu.

Mača gaitā "Admiral" izpildījumā fiksēti 52 metieni pa vārtiem, tomēr mājinieku vārtsargs Aleksandrs Salāks bija nepārspējams.

Vladivostokas komandas kapteinis Bārtulis piecos izslēgšanas spēļu mačos izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Tikmēr regulārajā čempionātā latviešu aizsargs 52 mačos guva astoņus vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles, izpelnoties pozitīvu lietderības koeficientu +10.

Tikmēr abās pārējās Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijās uzvarētāji vēl nav zināmi.

Kazaņas "Ak Bars" komanda otrdien izbraukumā ar 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) pārspēja Ufas "Salavat Julajev", sērijā deficītu samazinot līdz 2-3.

Lai gan šīs spēles ceturtajā minūtē rezultātu atklāja "Salavat Julajev" zviedru uzbrucējs Līnuss Umarks, turpmāk labāk veicās viesiem no Kazaņas, kuri jau pirmajā trešdaļā pārņēma vadību, pēcāk izcīnot arī uzvaru.

Nākamais šīs sērijas mačs, kas var būt arī noslēdzošais, notiks ceturtdien Kazaņā.

Savukārt vēl vienā Austrumu konferences duelī Magņitogorskas "Metallurg" savu skatītāju priekšā ar 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", sērijā izvirzoties vadībā ar 3-2.

Šo maču labāk gan sāka "Avtomobilist", jo sestajā minūtē Jegors Žuravļovs atklāja spēles rezultātu. Tiesa, spēles turpinājumā "Metallurg" prata gūt trīs vārtus pēc kārtas un ielikt pamatu uzvarai.

Arī šīs sērijas sestais mačs notiks ceturtdien, kad komandas tiksies Jekaterinburgā.

Rietumu konferences pusfinālā ir iekļuvušas Maskavas CSKA, Maskavas "Dinamo" un Sanktpēterburgas SKA, bet Austrumu konferences labāko četru komandu vidū vietu iepriekš sev bija nodrošinājusi tikai Omskas "Avangard". Cīņu Rietumu konferencē vēl turpina Kaspara Daugaviņa Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Artūra Kuldas Helsinku "Jokerit", kur sērijā ar 3-2 vadībā atrodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

LETA/Foto: Vida Press