Latvijas olimpiskā vienība rēķinās ar Ostapenko iespēju spēlēt Rio olimpiskajās spēlēs
Aļona Ostapenko pēc sava karjeras labākā turnīrā jau ir pakāpusies uz 41. vietu WTA rangā.
Citi sporta veidi
2016. gada 1. marts, 18:44

Latvijas olimpiskā vienība rēķinās ar Ostapenko iespēju spēlēt Rio olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv

Latvijas Olimpiskajā vienībā (LOV), lemjot par vasaras sastāvu, jau pagājušajā gadā bija rēķinājušies ar tenisistes Aļonas Ostapenko iespējamu progresu un spēlēšanu Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīrā, otrdien atklāja LOV pārstāve Marita Vilciņa.

''Mēs pagājušajā gadā paaugstinājām Ostapenko statusu no LOV jaunatnes sastāva uz pamatsastāvu,'' sacīja Vilciņa. ''Iemesls to darīt bija viņas dalība turnīrā astoņām pasaules labākajām juniorēm.''

Šis turnīrs - ''ITF Junior Masters'' pagājušā gada aprīlī notika Ķīnā, kad risinājās pirmo reizi. Tobrīd Ostapenko pasaules rangā ieņēma 184. vietu.

''Tad, kad notika jaunā līguma slēgšana ar LOV, tenisistes mamma Jeļena Ostapenko mums sacīja, mērķis ir Rio olimpiāde, un tas nav nereāls. Arī skaitot vietas rangā tas izskatījās reāli, tāpēc nekā pārsteidzoša tur nebija. Pārsteigums ir Aļonas pēdējie rezultāti un lēciens rangā.''

Olimpiskajā turnīrā vienspēlēs startē 64 tenisisti un tenisistes, no kuriem lielākā daļa kvalificējas pēc vietas pasaules rangā, taču nevar būt vairāk kā četri pārstāvji vīriešu un četras pārstāves sieviešu turnīros no vienas valsts. Spēlētājam vai spēlētājai jābūt arī pēdējā laikā pārstāvējušiem valsti Deivisa kausa vai Federācijas kausa izcīņā.

Ar pašreizējo 41. vietu Sieviešu tenisa (WTA) rangā 18 gadus vecā Ostapenko atbilst tam, lai būtu Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieku pulkā.

Pagājušajā nedēļā iekļūstot finālā WTA ''Premier 5'' kategorijas turnīrā Dohā, Ostapenko WTA rangā veica lēcienu par 47 pozīcijām un sasniedza rangā jaunu personīgo rekordu.

BNS/Foto: Vida Press

Tēmas