foto: Publicitātes
Ar trim krāšņiem pasākumiem tiks noslēgta "Ghetto Games" 10. sezona
Citi sporta veidi
2018. gada 27. augusts, 09:38

Ar trim krāšņiem pasākumiem tiks noslēgta "Ghetto Games" 10. sezona

Karlīna Timofejeva

Šonedēļ 28., 29. un 30. augustā Rīgā, Grīziņkalna kolizejā, notiks sezonas noslēguma pasākumi jeb superfināli ielu florbolā, ielu futbolā un 3x3 basketbolā, ar kuriem ielu sporta un kultūras kustība "Ghetto Games" noslēgs savu 10.sezonu.

"Ghetto Games" 10. sezonā norisinājās 14 ielu florbola, 14 ielu futbola un 15 ielu  basketbola turnīri Grīziņkalnā, kā arī izbraukuma turnīri Ogrē, Kuldīgā, Jūrmalā, Rēzeknē, Smiltenē, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Krāslavā, Cēsīs, Ventspilī un Alūksnē. Katrā no turnīriem "Ghetto Games" dalībnieki krāj punktus rangā, pēc kuriem tiek noskaidroti labākie sezonā. Labākās regulārās sezonas komandas, iekļūst superfinālā, kurā cīnās par iespaidīgām balvām.

“Tie ir sezonas lielākie svētki gan mums pašiem, "Ghetto Games" komandai, jo tas ir 10. sezonas noslēgums, gan tas ir laiks, kad satiekas visas  komandas, lai noskaidrotu spēcīgākos.  Šis gads ir īpašs, jo ceturtdien noslēgsim sezonu ar lielisku dāvanu lielākajiem basketbola entuziastiem - "Ghetto Basket" amatieru grupai. Šogad Andris Biedriņš dāvinās nedēļu garu braucienu uz Ņujorku. Būs jaudīgs šovs!” uz pasākumiem aicina "Ghetto Games" līderis Raimonds Elbakjans.
 
Ņemot vērā to, ka ar florbolu lielākoties nodarbojas hokejisti, "Ghetto Floorball" sezonas laikā tika organizēti dažādi tematiskie turnīri, to skaitā arī "Dinamo Rīga Hokeja diena”. Lai arī hokejs nav vasaras sporta veids, "Ghetto Floorball" laukumi piedāvā lielisku nodarbošanos hokejistiem vasarā. Otrdien, 28. augustā notiks superfināls, kurā sportistiem būs iespēja pierādīt savas prasmes sezonas noslēguma pasākumā. 17+ jeb grandu grupa iegūs Latvijas Florbola savienības dāvāto ceļojumu uz Zviedrijas Florbola Superlīgas fināliem. Pasākumā gaidāmas dažādas aktivitātes gan dalībniekiem, gan arī pasākuma apmeklētājiem.

foto: Publicitātes


 
Trešdien, 29. augustā, notiks "Ghetto Football" superfināls, kurā 72 labākās komandas piecās grupās sacentīsies ne tikai par čempionu titulu, bet arī par iespaidīgām balvām. Piemēram, spēcīgākā 17+ jeb PRO grupa iegūs braucienu uz “El Clasico” spēli starp "Real Madrid" un FC "Barcelona". Aizvadītajā sezonā notika 19 ielu futbola turnīri, no kuriem daži norisinājās arī citās latvijas pilsētās - Rēzeknē, Daugavpilī, Smiltenē, Jūrmalā un Ventspilī. Šajā gadā norisinājās arī vairāki starptautiska mēroga turnīri – pirmo reizi Grīziņkalnā tika aizvadīts turnīrs, kurā pulcējās labākie “panna” sportisti no Eiropas, starptautiskais 3 pret 3 ielu futbola turnīrs, un sezonas kulminācija bija “International Ghetto Football Freestyle”, kuras “Ghetto Football” organizēja kopā ar Eiropas vadošo “frīstaila” organizāciju “DaMove” (Itālija) un tās līderi Lorenco Pinciroli. Trešdien gaidāms sezonas noslēdzošais pasākums, kurā paredzētas dažādas aktivitātes "Ghetto Games" parka teritorijā - sumo cīņas tērpi, galda futbols un daudz kas cits.
 
Ceutrtdien, 30.augustā, "Ghetto Basket" superfinālā oficiāli tiks noslēgta "Ghetto Games" 10.sezona. Mēs droši varam teikt, ka "Ghetto Games" kustība, iespējams, ir izaudzinājusi nākotnes olimpiskos čempionus, jo, kā mēs zinām, 3x3 basketbols šobrīd kļuvis par olimpisko sporta veidu. Un tieši "Ghetto Basket" spēlētāji - Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš, veido Latvijas 3x3 basketbola izlasi. Pagājušajā gadā komanda “Rīga” kļuva par Eiropas kausa čempioniem. Arī šajā gadā tika aizvadīts nozīmīgs "Ghetto Basket" notikums - “GGFEST” ietvaros Ventspilī tika organizēts prestižās basketbola organizācijas FIBA 3x3 “Ghetto Basket Ventpils Challenger”. Visas sezonas garumā, "Ghetto Basket" izbraukuma turnīros, komandas cīnījās par ceļazīmēm uz šo turnīru. Finālā, uzvarot spēcīgos serbus, turnīrā triumfējā tieši komanda “Rīga”. PRO grupai labākos noskaidrojām jau 21.augustā, taču amatieru, sieviešu, U16 meiteņu, U16 zēnu, U14 un U12 grupām viss noslēgsies ceturtdien, 30. augustā, "Ghetto Basket" Superfinālā, kur labākās komandas sacentīsies par čempionu titulu. Jāpiemin, ka šajā sezonā pirmo gadu spēcīgākā amatieru grupas komanda balvā saņems Andra Biedriņa dāvāto ceļojumu uz Ņujorku. Iepriekšējos 9 gadus tas tika dāvināts PRO grupai. Pasākumā, protams, gaidāma dažādu Latvijā pazīstamu mākslinieku uzstāšanās un dažādi citi šovi skatītājiem.

Visi trīs pasākumi apmeklētājiem ir bez maksas.