foto: AFP/Scanpix/LETA
"Ventspili" uzvarējusī Bordo komanda par mutes brūķēšanu atstādina treneri
Urugvajiešu futbola speciālists Gustavo Pojets.
Futbols
2018. gada 17. augusts, 19:00

"Ventspili" uzvarējusī Bordo komanda par mutes brūķēšanu atstādina treneri

Jauns.lv / LETA

Pirms divām nedēļām UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā Latvijas futbola klubu "Ventspils" uzvarējusī Francijas vienība Bordo "Girondins" vadība piektdien uz nedēļu no amata pienākumu pildīšanas atstādināja galveno treneri Gustavo Pojetu.

Šāds solis pieņemts, jo Pojets kritizēja kluba vadību par tās veiktajām transfēru darbībām spēlētāju tirgū.

Urugvajietis Pojets ceturtdien, kad "Girondins" futbolisti sasniedza UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas izšķirošo jeb "play-off" kārtu, skarbi kritizēja kluba vadību, kas neieklausoties trenera teiktajā, "Montpellier" vienībai pārdeva uzbrucēju Gaetānu Labordē.

Pojets jau iepriekš izrādīja neapmierinātību ar kluba transfēru politiku, jo komandā bija uzbrucēju iztrūkums, savukārt ceturtdien viņš paziņoja, ka Bordo komandā piedzīvojis savu sliktāko dienu šajā klubā, jo viņu neinformējot tika pārdots Labordē.

"Kad ierados pie komandas viesnīcā, tad Labordē tur nebija. Sazvanot viņu izrādījās, ka viņš jau atrodas "Montpellier" vienībā. Neviens mums par to nebija teicis. Tas ir apkaunojoši, ja tā izturas pret mani, spēlētājiem un līdzjutējiem," skarbs bija Pojets.

Viņš norādīja, ka iepriekš kluba vadību bija informējis, lai Labordē netiek pārdots vismaz tik ilgi, kamēr tiek atrasts viņa aizstājējs.

Tikmēr kluba vadība uz kritiku atbildēja, piektdien paziņojot, ka Pojets uz nedēļu tiek atstādināts no sava amata, liekot noprast, ka urugvajietis var zaudēt arī savu darbu. Pojetam nākamajā piektdienā jāierodas uz pārrunām ar kluba vadību, paziņojis Bordo vienības prezidents Stefans Martēns. Kluba prezidents arī uzsvēra, ka Pojets zinājis par Labordē pārdošanu jau trešdien.

Jau ziņots, ka UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā "Girondins" divu spēļu summā ar 3:1 uzvarēja "Ventspils" futbolistus, savukārt ceturtdien Bordo vienība trešajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 5:2 uzvarēja "Mariupol" komandu no Ukrainas.

Nākamo spēli "Girondins" aizvadīs svētdien, kad vietējā čempionātā tiksies ar "Toulouse" komandu. Pagājušajā nedēļā, Francijas čempionāta pirmajā kārtā, Bordo komanda cieta zaudējumu 0:2 pret "Strasbourg" futbolistiem.

Pojets par "Girondins" galveno treneri kļuva janvārī, palīdzot komandai iepriekšējā sezonā izcīnīt sesto vietu Francijas čempionātā.