foto: Fiba
Aleksa Gulbe U-18 Eiropas čempionātu noslēdz kā otra rezultatīvākā spēlētāja, Meldere labākā atlēkušajās bumbās
Latvijas U-18 basketbola izlases līdera Aleksa Gulbe (ar bumbu).
Basketbols
2018. gada 13. augusts, 15:53

Aleksa Gulbe U-18 Eiropas čempionātu noslēdz kā otra rezultatīvākā spēlētāja, Meldere labākā atlēkušajās bumbās

Jauns.lv / LETA

atvijas U-18 izlases basketboliste Aleksa Gulbe kļuvusi par otru rezultatīvāko spēlētāju Eiropas U-18 čempionātā, kamēr par labāko cīņā par atlēkušajām bumbām kļuva Laura Meldere.

Jau ziņoja, ka Latvijas jaunietes turnīru noslēdza ar izcīnītu ceturto vietu, bet Gulbe tika iekļauta čempionāta simboliskajā izlasē.

Svētdien latvietes spēlē par trešo vietu ar 56:58 zaudēja Ungārijai, bet vēl pirms tam pusfinālā ar 37:66 kapitulēja nākamajām čempionēm Vācijas basketbolistēm. Tiesa, iekļūstot labāko pieciniekā, Latvijas U-18 basketbolistes otro reizi nodrošināja ceļazīmi uz U-19 Pasaules kausa izcīņu.

Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva Ungārijas izlases basketboliste Barbara Anģala, kura septiņos mačos izcēlās ar vidēji 14,1 punktu spēlē, kamēr Gulbe sameta vidēji 13,3 punktus.

Tāpat dalītu 20.vietu ar 9,7 punktiem spēlē ieņēma Nikola Ozola, bet Meldere ar 8,9 punktiem spēlē bija 31.pozīcijā.

Gulbe bija otra labākā soda metienu izpildītāja, trāpot 81,6%, kā arī 18.labākā metienos no spēles, realizējot 38,5% raidījumu, kamēr tālmetienos ceturto vietu ar 43,5% precizitāti ieņēma Ozola, bet divpunktu metienos 15.vietā atrodas Alise Markova ar 45,7% precīzu raidījumu.

Cīņā par atlēkušajām bumbām labākā visā turnīrā bija Meldere, kura pie groziem vidēji mačā izcīnīja 12,4 bumbas, pārspējot serbieti Jeļenu Mitroviču, kura tika pie 11,3 bumbām. Šajā rādītājā labāko desmitnieku noslēdza Gulbe, kurai bija 8,1 atlēkusī bumba spēlē.

Meldere bija arī Latvijas izlases labākā piespēlētāja, vidēji mačā partnerēm asistējot 2,6 reizes, kas viņai deva 16.vietu turnīrā, bet Markova dalīja pirmo vietu starp labākajām bloķētājām, vidēji 1,9 reizes spēlē neļaujot pretiniecēm metienu raidīt līdz grozam.

Vēl efektivitātes punktu rādītāja statistikā ceturtā bija Meldere ar 15,3 šādiem punktiem spēlē.

Komandu statistikā Latvijas basketbolistes ieņēma devīto vietu starp rezultatīvākajām vienībām, jo vidēji mačā guva 61,1 punktu, kamēr labākās bija vācietes ar 66,4 punktiem mačā. Tāpat latvietes bija devītās precīzākās metienos no spēles, sestās labākās trejačos un ceturtās labākās soda metienos.

Otro vietu Latvijas komanda ieņēma atlēkušajās bumbās (48,4), zaudējot tikai Vācijai (51,3). Ar mačā vidēji bloķētiem četriem metieniem Latvijas meitenes bija otrās, bet rezultatīvās piespēlēs viņas ieņēma 11.vietu 16 komandu konkurencē.

Eiropas U-18 čempionāta piecas labākās izlases - Vācija, Spānija, Ungārija, Latvija un Beļģija - izcīnīja ceļazīmes uz nākamā gada U-19 Pasaules kausa izcīņu, savukārt trīs vājākās komandas - Īrija, Zviedrija un Slovēnija - izkrita uz Eiropas čempionāta B divīziju.