Treneris Rembiss kritizē Porziņģa pārlieku individuālo spēli uzbrukumā
Aizraušanās ar pustālajiem metieniem esot galvenā Kristapa Porziņģa kļūda.
Basketbols
2016. gada 9. marts, 13:33

Treneris Rembiss kritizē Porziņģa pārlieku individuālo spēli uzbrukumā

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" spēlētājiem vairāk jāiesaista uzbrukumos latviešu talants Kristaps Porziņģis, tomēr viņš nedrīkst spēlēt individuāli, otrdien izteicās "Knicks" komandas galvenā trenera pienākumu izpildītājs Kurts Rembiss.

Kā zināms, Porziņģis otrdien atgriezās laukumā pēc vienas spēles izlaišanas traumas dēļ. Latvietis iemeta sešus punktus, bet "Knicks" izbraukumā ar 94:110 (25:31, 24:29, 19:22, 26:18) piekāpās Denveras "Nuggets" basketbolistiem, ciešot kārtējo neveiksmi.

Pēc cīņas Rembiss kritizēja Porziņģi, ka viņš cenšas uzbrukt pārāk individuāli.

"Dažreiz viņš, meklējot metienu, ir pārlieku dedzīgs. Viņam jābūt pacietīgākam. Tomēr saprotu viņa vilšanos, jo Kristaps ir ļoti talantīgs spēlētājs uzbrukumā. Mums jāstrādā labāk kā komandai, lai viņu vairāk iesaistītu uzbrukumos. Tomēr viņš nedrīkst spēlēt individuāli," stāstīja Rembiss.

"Tomēr viņam joprojām ir tikai 20 gadi un vēl daudz jāmācās, bet nākotnē viņš būs lielisks. Nebūs tā, ka viņš jau šosezon nepieļaus kļūdas," uzsvēra treneris. "Viņam vēl daudz jāmācās, bet viņš kļūs labāks ar katru gadu."

"Labu spēli parādījām tikai atsevišķos nogriežņos. Bija plāns piespiest viņus uzbrukt no distances, tomēr neizdevās pretiniekus apturēt no punktu gūšanas soda laukumā. Pat tad, kad labi nospēlējām aizsardzībā, devām viņiem iespēju tikt pie atkārtotiem metieniem," par cīņu kopumā secināja Rembiss, stāstot, ka pirmajā puslaikā dažbrīd labi spēlējis īsais sastāvs. "Bija ceturtdaļas, kad ātri bijām panākuši pretiniekiem piezīmju normu, tomēr tad sākām paļauties uz pustālajiem metieniem."

Rembiss atzina, ka tieši Porziņģis ir viens no tiem, kas dažbrīd paļāvies uz pustālajiem raidījumiem. Latvietis grozā raidīja trīs no astoņiem divpunktu metieniem. "Katru reizi, kad veicām izrāvienu, paļaušanās uz pustālajiem metieniem deva viņiem priekšroku."

Tikmēr "Knicks" komanda zaudējusi citu uzbrucēju Lensu Tomasu, kurš iesildīšanās laikā pirms spēles guva kājas traumu.

Ņujorkas vienība ar maču pret "Nuggets" sāka sešu izbraukuma spēļu sēriju, kas ilgs gandrīz divas nedēļas un ir garākā kopš 2005./2006.gada sezonas. Turpinājumā "Knicks" komandu jau trešdien sagaida duelis ar Fīniksas "Suns".

Porziņģis savā NBA debijas sezonā 63 mačos vidēji spēlē guvis 13,9 punktus, izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 pretinieku metienus.

"Knicks" ar 26 uzvarām 64 cīņās atrodas Austrumu konferences 13.pozīcijā.

LETA/Foto: EPA/LETA