foto: Sintija Zandersone/LETA
Mārtiņš Meiers pagarina līgumu ar Krievijas klubu Krasnojarskas "Jeņisej"
Mārtiņš Meiers pēdējās Latvijas izlases spēlēs bija viens no komandas līderiem.
Basketbols
2018. gada 12. jūlijs, 22:06

Mārtiņš Meiers pagarina līgumu ar Krievijas klubu Krasnojarskas "Jeņisej"

LETA

Latvijas basketbola izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers vēl uz gadu pagarinājis līgumu ar VTB Vienotās līgas komandu Krasnojarskas "Jeņisej", vēsta basketbolistu pārstāvošā aģentūra "Prime Athlete".

Aizvadīto sezonu Meiers sāka citā Krievijas klubā Kazaņas "Unics", taču nespējot izkarot pienācīgu spēles laiku, viņš decembrī pārcēlās uz "Jeņisej" komandu.

Tajā viņš 17 Vienotās līgas spēlēs vidēji laukumā pavadīja 20,7 minūtes, guva 9,9 punktus, sakrāja 6,5 atlēkušās bumbas un realizēja 53,1% metienu no spēles.

Tikmēr sešās FIBA Čempionu līgas spēlēs viņš vidēji izcēlās ar 12,8 punktiem, 6,7 atlēkušajām bumbām, 1,2 rezultatīvu piespēli un 1,3 bloķētiem metieniem.

Savukārt pirms tam "Unics" komandā Vienotajā līgā viņš laukumā izgāja tikai divos mačos, kuros vidēji piecu ar pusi minūšu laikā izcēlās ar 2,0 punktiem, kamēr ULEB Eirokausā viņš sešās cīņās laukumā bija vidēji sešas minūtes un 19 sekundes, gūstot 2,0 punktus, savācot 1,2 atlēkušās bumbas un nopelnot 2,3 piezīmes.

Meiers pērn septembrī palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt piekto vietu Eiropas čempionātā. Vēl pavisam nesen viņš palīdzēja Latvijas izlasei kvalificēties 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas otrajai kārtai.

Pirms došanās uz Krieviju iepriekšējās divas sezonas Meiers pavadīja Latvijas komandā "VEF Rīga", pērn izcīnot Latvijas čempiona titulu. Pirms tam viņš pārstāvēja "Ventspili", bet 2013./2014.gadā vienu sezonu spēlēja arī Vācijas bundeslīgas komandā Veisenfelsas "Mitteldeutscher".