foto: Ieva Čīka/LETA
Zenta Meļņika karjeru turpinās Itālijas komandā "Lupe Basket"
Latvijas basketboliste Zenta Meļņika (centrā).
Basketbols
2018. gada 2. jūlijs, 21:21

Zenta Meļņika karjeru turpinās Itālijas komandā "Lupe Basket"

LETA

Latvijas basketboliste Zenta Meļņika karjeru turpinās Itālijas spēcīgākās līgas klubā San Martino di Lupari "Lupe Basket", ziņo komanda.

Meļņika aizvadītajā sezonā pārstāvēja "Diosgyori VTK" komandu Ungārijā, turnīra noslēgumā ierindojoties Ungārijas augstākās līgas piektajā vietā.

Centra spēlētāja pagājušajā sezonā aizvadīja 26 mačus, laukumā atrodoties vidēji 21,6 minūtes un gūstot 8,2 punktus. Tāpat Meļņikas kontā arī 5,2 atlēkušās bumbas.

Tāpat viņas pārstāvētā komanda piedalījās arī Eirokausa sacensībās, kur tā izkļuva no grupas, bet izstājās pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā. Eirokausā Meļņika izcēlās ar vidēji deviņiem punktiem un 9,1 atlēkušo bumbu astoņās spēlēs.

Savukārt "Lupe Basket" pagājušajā sezonā Itālijas regulāro čempionātu pabeidza sestajā vietā, iekļūstot izslēgšanas spēlēs, kur gan tika piedzīvota neveiksme.

Vēl vienu sezonu iepriekš Meļņika kļuva par Zviedrijas basketbola līgas vicečempioni Ūmeo "Udominante" sastāvā. Tāpat Latvijas basketboliste ir bijusi "TTT Rīga" komandas dalībniece pirms pārcelšanās uz Zviedriju, kā arī spēlējusi "Athinaikos" un Atēnu "Asteras" komandās Grieķijā, Alba Julijas "Universitatea" Rumānijā, kā arī Taranto "Cras Basket" vienībā Itālijā.

San Martino di Lupari komandu savulaik pārstāvējusi arī cita Latvijas spēlētāja Aija Putniņa, kura šajā vienībā spēlēja 2015.gadā.