Daugaviņš, Skudra un Ankipāns vēlreiz piekāpjas Maskavas CSKA
Kaspars Daugaviņš, kā jau ierasts, pavadīja milzīgu spēles laiku uz ledus.
Hokejs
2016. gada 11. marts, 21:42

Daugaviņš, Skudra un Ankipāns vēlreiz piekāpjas Maskavas CSKA

Jauns.lv

Otro zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijas spēlēs piektdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, ar 1:3 (0:1, 0:0, 1:2) savā laukumā piekāpjoties līgas favorītei Maskavas CSKA.

Līdz ar to iepriekšējo divu gadu KHL regulārā čempionāta labākā komanda CSKA sērijā līdz četrām uzvarām pārņēmusi vadību ar rezultātu 2-1.

Piektdienas spēlē rezultātu pirmajā trešdaļā atklāja CSKA hokejists Stefāns da Kosta, bet trešajā trešdaļā Deniss Deņisovs panāca jau 2:0. Kaut drīz vien "Torpedo" spēlētājs Aleksandrs Budkins atkal samazināja deficītu līdz minimumam, mājiniekiem ne tikai neizdevās panākt izlīdzinājumu, bet pēdējā minūtē Jevgēņijs Korotkins, spēlējot mazākumā, ieraidīja ripu tukšos vārtos un CSKA triumfēja ar 3:1.

Daugaviņš šoreiz spēlēja 20 minūtes un 44 sekundes, kas bija lielākais laiks zaudētāju rindās. Viņš reizi meta pa vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja septiņos no 13 iemetieniem.

"Torpedo" uzvarēja sērijas pirmo maču, kad sagādāja pretiniekiem pirmo zaudējumu šīs sezonas izslēgšanas spēlēs, bet tagad ciestas divas neveiksmes pēc kārtas. Nākamā cīņa atkal būs Ņižņijnovgorodā.

Daugaviņš šosezon Gagarina kausa izcīņā deviņās spēlēs guvis divus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka Rietumu konferences ceturtdaļfinālā "Torpedo" ar 4-2 uzveica Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit", bet CSKA ar 4-0 pārspēja Bratislavas "Slovan" komandu no Slovākijas.

Pērn Gagarina kausa izcīņā Dmitrija Kvartaļnova trenētā Maskavas CSKA komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences finālam, savukārt "Torpedo" jau pirmajā kārtā zaudēja nākamajai kausa ieguvējai Sanktpēterburgas SKA. Zīmīgi, ka savulaik Skudra bija Kvartaļnova palīgs Čerepovecas "Severstaļ" un Novosibirskas "Sibirj" komandā.

Tikmēr Rietumu konferences pusfināla otrā pārī piektdien vadību pārņēma Maskavas "Dinamo" komanda, kurai traumas dēļ šosezon vairs nevar palīdzēt Mārtiņš Karsums, izbraukumā ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) "sausā" atstājot SKA. Sērijā Maskavas komanda ieguvusi vadību ar 2-1.

Šeit uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Ivans Igumnovs, Maksims Pestuško, Konstantīns Gorovikovs un Daņiils Tarasovs, bet "Dinamo" vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko atvairīja 34 pretinieku raidījumus.

Ceturtā spēle vēlreiz notiks Sanktpēterburgā.

Kā zināms, Austrumu konferences pusfinālā pēc pirmajām divām spēlēm rezultāts ir neizšķirts 1-1 - šādi Ufas "Salavat Julajev" cīnās ar Omskas "Avangard" komandu, bet Magņitogorskas "Metallurg" ar Novosibirskas "Sibirj" hokejistiem.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA