Par šādu strīdīgu pārkāpumu Latvijas izlases vārtsargs Vaņins saņem noraidījumu un diskvalifikāciju. VIDEO
Pretinieku komandas spēlētājs, kurš turklāt bija nonācis aizmugures situācijā, soda laukumā paklupa, kaut, iespējams, nemaz nebija nonācis kontaktā ar Vaņinu.
Futbols
2016. gada 15. marts, 12:25

Par šādu strīdīgu pārkāpumu Latvijas izlases vārtsargs Vaņins saņem noraidījumu un diskvalifikāciju. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas futbola izlases vārtsargs Andris Vaņins pēc strīdīgā noraidījuma Šveices augstākās līgas čempionāta mačā pirmdien saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju.

Kā zināms, svētdien notikušajā mačā "Sion" ar 2:3 (2:1) viesos piekāpās Bernes "Young Boys" vienībai. "Sion" līdz otrā puslaika vidum atradās vadībā ar 2:1, bet tad pretinieku komandas spēlētājs, kurš turklāt bija nonācis aizmugures situācijā, soda laukumā paklupa, kaut, iespējams, nemaz nebija nonācis kontaktā ar Vaņinu. Latvijas izlases vārtsargs nekavējoties saņēma sarkano kartīti, tādējādi atstājot "Sion" komandu mazākumā.

"Young Boys" realizēja sekojošo 11 metru soda sitienu, panākot neizšķirtu, bet pamatlaika pēdējā minūtē mājinieku uzbrucējs Aleksandrs Gernts izrāva Bernes vienībai uzvaru.

Jau drīz pēc mača Šveices mediji aktīvi aizstāvēja Vaņinu, kas lika "Young Boys" komandai mesties pretuzbrukumā un publicēt fotogrāfiju, kurā redzams, ka Vaņinam bijis kontakts ar pretinieku. Savukārt, piemēram, allaž emocionālais "Sion" prezidents Kristiāns Konstantēns draudējis spēles galveno tiesnesi iesūdzēt tiesā.

Tomēr tāpat pirmdien Šveices čempionāta Disciplinārā komisija piesprieda Vaņinam vienas spēles diskvalifikāciju, kas nozīmē, ka pieredzējušajam Latvijas vārtsargam būs jāizlaiž nedēļas nogalē plānotā spēle ar valsts spēcīgāko vienību "Basel".

Kaut februāra pirmajā dienā "Sion" komandai pievienojās 19 gadus vecais krievu vārtsargs Antons Mitrjuškins, Vaņins jau ilgstoši ir vienības pirmais vārtsargs, laukumā nedodoties vien brīžos, kad viņam ir veselības problēmas.

Ar 31 punktu 23 spēlēs "Sion" ieņem ceturto vietu kopvērtējuma tabulā, kamēr līdere ar 56 punktiem ir "Basel", bet "Young Boys" ar 42 punktiem 24 cīņās atrodama otrajā pozīcijā.

Kā zināms, decembrī Vaņins trešo reizi karjerā tika nosaukts par Latvijas labāko futbolistu.

Pagājušo Šveices čempionāta sezonu "Sion" noslēdza septītajā vietā, tomēr uzvara Šveices kausa izcīņā tai ļāva piedalīties UEFA Eiropas līgā. Šosezon "Sion" kausa izcīņā apstājās pusfinālā.

Vaņins šosezon Šveices čempionātā spēlējis "Sion" visos 23 mačos.

LETA / Foto: ekrānuzēņemums no video