foto: Vida Press
Serbijas un Itālijas izlases izcīna Pasaules kausu 3x3 basketbolā
Viens no pasaules labākajiem 3x3 basketbolistiem serbs Dušans Buluts (pa kreisi) ceturtdaļfināla spēlē pret Cerenubajaru Gotovu no Mongolijas.
Basketbols
2018. gada 12. jūnijs, 17:41

Serbijas un Itālijas izlases izcīna Pasaules kausu 3x3 basketbolā

LETA

Serbijas un Itālijas izlases otrdien Filipīnu galvaspilsētā Manilā kļuva par Pasaules kausa ieguvējiem 3x3 basketbolā.

Vīriešu turnīra finālā Serbija, kura bija izlikta ar pirmo numuru, ar 16:13 uzvarēja ar astoto numuru izlikto Nīderlandi.

Abas vienības aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu, tomēr cīņas izskaņā iniciatīva pārgāja serbu pusē, kur ieguva 15:11 pārsvaru, ko arī izdevās nosargāt.

Serbi par Pasaules kausa ieguvējiem kļuvuši trešo reizi pēc kārtas, kā arī no kopumā pieciem planētas meistarsacīkšu turnīriem viņi uzvarējuši četras reizes.

Tikmēr cīņā par bronzu sacensību otrais numurs Slovēnija ar 21:16 uzvarēja Poliju, kas bija izlikta ar septīto numuru. Zīmīgi, ka poļi pirms tam otrdien ceturtdaļfinālā ar 21:15 uzveica Latviju.

Savukārt dāmu turnīrā uzvaru guva ar astoto numuru izliktā Itālija, kas ar 16:12 pārspēja ar otro numuru izliktās pagājušā gada čempiones Krieviju, pie šāda titula tiekot pirmo reizi.

Cīņā par bronzu Francija, kam pirms turnīra bija piešķirts sestais numurs, ar 21:14 apspēlēja ar pirmo numuru izlikto Ķīnu.

Latvijas vīriešu izlase Pasaules kausa izcīņā 3x3 basketbolā startēja otro reizi. Pirms sešiem gadiem Edgars Krūmiņš, Kristaps Kanbergs, Lauris Mizis un Ervīns Jonāts piecās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un grupā ieņēma piekto vietu, nekvalificējoties izslēgšanas turnīram.