Futbols
2016. gada 15. marts, 22:59

Krievija kritizē FIFA par krekliņiem, uz kuriem attēlota Krievija bez Krimas teritorijas

Jauns.lv

Krievijas Valsts domes Fizkultūras un sporta komitejas vadītājs Igors Ananskihs otrdien iesniedzis sūdzību Pasaules futbola asociāciju federācijā (FIFA) par to, ka šī organizācija sākusi 2018. gada Pasaules kausa (PK) finālturnīram veltītu tādu krekliņu tirdzniecību, uz kuriem Krievijas teritorija attēlota bez Krimas.

''Bez šaubām, jāiesniedz FIFA apelācija, jādiskutē par to un jāpieprasa attēlot Krieviju tās pašreizējās robežās,'' paziņojis Ananskihs.

Agrāk Viktors Rodins no Komunistiskās partijas solīja nosūtīt pieprasījumu Krievijas valdībai ar lūgumu noskaidrot, kāpēc FIFA oficiālajā mājaslapā Krievijas karte ir attēlota bez Krimas.

Krimas pussalu Krievija anektēja 2014. gadā. Krievija ir 2018. gada futbola Pasaules kausa finālturnīra rīkotāja.

''Mūsu Ārlietu ministrijai un Krievijas Futbola savienībai ir jāreaģē uz šādām lietām savlaicīgi, un šādu krekliņu pārdošana nav pieļaujama,'' Rodins izteicies aģentūrai ''R-Sport''.

Ananskihs, nacionālistiskās Liberāli demokrātiskās partijas biedrs paziņoja, ka FIFA atteikusies veikt kādas izmaiņas krekliņu vizuālajā noformējumā.

Krimas aneksiju 2014. gada martā ir nosodījusi Rietumu pasaule, tāpat kā militāra konflikta izraisīšanu Ukrainā, kas prasījis vairāk nekā 8000 dzīvību.

FIFA bija iekļāvusi Krimu Krievijas kartē, kad 2014. gada oktobrī notika Pasaules kausa prezentācija, par ko vēlāk bija spiesta atvainoties Ukrainai.

BNS