foto: Facebook/ekrānuzņēmums no "Bauskas dzīve"
Ātrumlaivu sacīkstēs Vācijā traģiski miris leģendārais latviešu braucējs Lotārs Millers
Lotārs Millers bija pieredzējis ātrumlaivu sacīkšu dalībnieks.
Citi sporta veidi
2018. gada 10. jūnijs, 15:53

Ātrumlaivu sacīkstēs Vācijā traģiski miris leģendārais latviešu braucējs Lotārs Millers

Jauns.lv

Sestdien, 9.jūnijā, ātrumlaivu sacīkstēs Vācijā dzīvību zaudējis Latvijas sportists, aizkrauklietis Lotārs Millers, ziņo Vācijas mediji.

Milleram nāvējošs izrādījies nelaimes gadījums pašā startā F-R1000 klasē. Tūlīt pēc negadījuma sacīkstes tika atceltas.  54 gadus vecais Millers startēja ar 77.laivas numuru. Kā vēsta vācu mediji, nelaime notikusi pl. 16:15 mirkli pēc kvalifikācijas brauciena starta. Latvieša laiva apgāzusies un tajā ar visu spēku ietriekusies cita laiva. Lotārs Millers miris notikuma vietā. Sacensību organizatori atcēluši arī pārējos nedēļas nogalē ieplānotos startus.

Portāls Sportacentrs.com norāda, ka Millers bija viens no visu laiku labākajiem Latvijas ūdensmotosportistiem. "Viņš bija leģenda Latvijas ūdensmotosportā. Izsakām visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem, tas mūsu saimei ir neaptverams zaudējums," portālam pauda Atis Slakteris, Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidents.

Milleru ģimenē ir ūdensmotosportisti daudzās paaudzēs. Lotāra Millera tēvs Jānis vēl 1999. gadā pēdējo reizi kļuva par Latvijas čempionu, 1978. gadā sacensties sākot arī viņa dēlam. Savukārt Lotāra Millera meita Ieva pērn kļuva par pirmo sievieti vēsturē, kas uzvarējusi Eiropas čempionāta posmā FR1000 laivu klasē. Liktenīgajā sestdienas posmā kvalifikācijā uzvarēja Lotārs Millers, bet otrā palika Ieva Millere, raksta Sportacentrs.com.