Joprojām nav skaidrības, vai Porziņģa vēdera problēmas beigušās
Joprojām nav skaidrības par Porziņģa dalību nākamajā mačā pret NBA čempioni "Warriors".
Basketbols
2016. gada 16. marts, 09:51

Joprojām nav skaidrības, vai Porziņģa vēdera problēmas beigušās

Jauns.lv

Joprojām nav skaidrības par latviešu talanta Kristapa Porziņģa dalību nākamajā Ņujorkas "Knicks" komandas mačā trešdien pret Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienību Goldensteitas "Warriors", vēsta ESPN.

Porziņģis vēdera problēmu dēļ svētdien nepiedalījās "Knicks" mačā, kurā ar 90:87 izdevās pārspēt Losandželosas "Lakers", pateicoties spāņu saspēles vadītāja Hosē Kalderona precīzam tālmetienam pēdējās sekundēs.

"Knicks" galvenā trenera vietas izpildītājs Kurts Rembiss pēc šīs spēles norādīja, ka Porziņģis mača dienā nejutās labi un pāris reizes izvēmās.

ESPN vēsta, ka Porziņģis paudis gatavību trešdien spēlēt pret "Warriors", taču to apšauba Rembiss, jo vēdera problēmas vēl nav pārgājušas.

Rembiss arī pajokojis, ka līgas debitants pauda gatavību spēlēt arī svētdien pret "Lakers", taču ar gribēšanu nav pieticis varēšanai.

Tāpat "Knicks" treneris norādīja, ka Porziņģa dalība otrdienas treniņā vēl neko nenozīmē, tāpēc par spēlēšanu pret "Warriors" vēl ir pāragri spriest.

Kā zināms, mačs pret "Lakers" bija trešā spēle, ko Porziņģis izlaida savā NBA debijas sezonā. Latvietis kājas savainojuma dēļ nespēlēja aizpagājušajā nedēļā pret Detroitas "Pistons", ko izdevās uzveikt ar 102:89, kā arī 28.janvārī, kad "Knicks" viesos ar 93:103 zaudēja lietuvieša Jona Valančūna pārstāvētajai Toronto "Raptors" vienībai.

Pašlaik 20 gadus vecais Porziņģis piedalījies 65 mačos, vidēji spēlē guvis 14,0 punktus un izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas, turklāt abi šie rādītāji ir otri labākie komandā pēc līdera Karmelo Entonija. Savukārt citā statistikas ailītē ar 1,88 bloķētiem metieniem latvietis ir labākais "Knicks" rindās.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Knicks" ar 28 uzvarām 68 mačos ieņem 13.vietu, savukārt nākamā pretiniece "Warriors" ar 60 panākumiem 66 mačos ir Rietumu konferences un visas līgas līdere.

Ņujorkas vienība naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika viesosies pie "Warriors", ar kuru šosezon jau reizi iznācis tikties, janvāra beigās atzīstot čempionu pārākumu ar 95:116. Porziņģis tajā spēlē guva 14 punktus.

Sešu izbraukuma spēļu tūres noslēgumā "Knicks" sestdien būs jāspēlē pret Vašingtonas "Wizards".

LETA/Foto: EPA/LETA