NBA labākais spēlētājs Karijs: "Porziņģim ir visas dotības, ko var vēlēties basketbolists"
Pat pasaules labākais šī brīža, iespējams, labākais basketbolists Stīvens Karijs apbrīno Kristapa Porziņģa dotumus.
Sporta zvaigznes
2016. gada 17. marts, 12:38

NBA labākais spēlētājs Karijs: "Porziņģim ir visas dotības, ko var vēlēties basketbolists"

Jauns.lv

Latviešu talantam Kristapam Porziņģim ir visas dotības, ko var vēlēties basketbolists, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Goldensteitas "Warriors" līderis un pērnās sezonas vērtīgākais līgas basketbolists Stīvens Karijs.

Kā zināms, Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" trešdien izbraukumā ar 85:121 kapitulēja čempionāta līderei "Warriors", kas savā laukumā izcīnīja 50.panākumu pēc kārtas. Uzvarētāju labā šosezon līgas rezultatīvākais spēlētājs Karijs guva 34 punktus.

"Viņam ir visas dotības, ko var vēlēties šai spēlei. Cik esmu redzējis, viņš sezonas laikā ir visai progresējis. Viņš izskatās pārliecinātāks un agresīvāks, vairāk izprot komandas spēles sistēmu," viedokli par Porziņģi intervijā "New York Post" izteica Karijs.

Kā zināms, latvietis vēdera vīrusa dēļ nespēlēja komandas iepriekšējā mačā, taču devās laukumā pret "Warriors", lai gan pilnībā atlabis nejutās. Pret NBA čempioniem viņš realizēja tikai vienu no 11 metieniem no spēles, gūstot vien divus punktus.

Interesanti, ka Porziņģis pirms mača ar "Warriors" treniņā nodemonstrēja trika metienu, jo latvietim izdevās bumbu trāpīt grozā no liela attāluma, izpildot metienu no arēnas tuneļa. Trika metiens tika nofilmēts un publicēts internetā. Šādu metienu bieži pirms spēlēm izpilda Karijs.

"Nebiju pārsteigts tikai tāpēc, ka viņš ir 2,20 metrus garš. Viņam ir liels roku izvērsums, tāpēc mani metieni vienmēr ir tālāki un grūtāk trāpāmi," kritiski sacīja Karijs.

Porziņģis norādīja, ka viņam trika metiens izdevās ar pirmo mēģinājumu. "Gribēju tikai vienu metienu. Trāpīju ar pirmo reizi un vienkārši gāju prom. Prātā nebija, ka metienu trāpīšu."

Karijs, kurš ir pagājušās sezonas NBA regulārā čempionāta vērtīgākais spēlētājs, gan atzina, ka trāpīt šādu metienu ar pirmo reizi ir visai iespaidīgi.

Porziņģis savā NBA debijas sezonā 66 spēlēs ir guvis vidēji 13,8 punktus mačā, izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 pretinieku metienus.

Savukārt Karijs ar 30,5 punktiem ir līgas rezultatīvākais spēlētājs.

"Knicks" ar 28 uzvarām 69 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē un 13 spēles līdz regulārā čempionāta beigām par sešu uzvaru tiesu atpaliek no izslēgšanas spēļu zonas.

Tikmēr "Warriors" ar tikai sešiem zaudējumiem 67 cīņās ir Rietumu konferences un visas līgas līdere.

Nākamo spēli Ņujorkas vienība aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Vašingtonas "Wizards".

LETA/Foto: Vida Press