foto: EPA/LETA
Ostapenko pirmo reizi karjerā spēkosies ar Šarapovu
Ostapenko šajā sezonā pagaidām nav tikusi pie tituliem.
Citi sporta veidi
2018. gada 17. maijs, 22:29

Ostapenko pirmo reizi karjerā spēkosies ar Šarapovu

LETA

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko prestižā Romas WTA "Premier" vienspēļu ceturtdaļfinālā pirmo reizi mērosies spēkiem ar titulēto Krievijas sportisti Mariju Šarapovu.

WTA ranga sestās vietas īpašniece Ostapenko ceturtdien prestižā Romas WTA "Premier" turnīra trešās kārtas jeb astotdaļfināla mačā ar rezultātu 2-6, 6-3, 6-4 pārspēja Lielbritānijas tenisisti Džoannu Kontu.

Savukārt Šarapova astotdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 6-4 apspēlēja Austrālijas tenisisti Darju Gavrilovu, kas nozīmē, ka Šarapova un Ostapenko aizvadīs pirmo savstarpējo spēli vēsturē.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Ostapenko nopelnījusi 190 WTA ranga punktus.

Savukārt Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova dienas noslēdzošajā mačā uz centrālā korta spēkosies ar planētas otro raketi Karolīni Vozņacki, šai spēlei sākoties ne ātrāk par plkst.22 pēc Latvijas laika.

Ostapenko un Šarapova līdz savstarpējai cīņai gandrīz nonāca maija sākumā notikušajā Madrides WTA "Premier" turnīrā, kad Latvijas tenisistei bija nepieciešama uzvara pirmajā kārtā pār Irinu Kameliju Begu, tomēr Latvijas sportiste piedzīvoja neveiksmi. Līdz ar to otrajā kārtā pret Šarapovu spēkojās Begu.

Pasaules sestā rakete Ostapenko Romas turnīrā izlikta ar piekto numuru un pirmā kārta viņai bija brīva, bet otrajā Latvijas tenisiste ar rezultātu 6-2, 7-5 pārspēja ķīnieti Šuai Džanu, kura WTA rangā atrodama 27.vietā.

Savukārt planētas 40.rakete Šarapova pirmajā kārtā ar 7-5, 3-6, 6-2 apspēlēja austrālieti Ešliju Bārtiju, kura WTA rangā ir 18.vietā, bet otrajā mačā ar 3-6, 6-4, 6-2 uzvarēja slovākieti Dominiku Cibulkovu, kura pasaules reitingā ir 34.pozīcijā.

Pašlaik 31 gadu vecā Šarapova karjeras laikā izcīnījusi 36 WTA titulus, kā arī piecreiz triumfējusi "Grand Slam" turnīros.

Šīs sezonas ievadā viņa sasniedza Šeņdžeņas WTA "International" pusfinālu, bet vēlāk nākamais labākais sasniegums Šarapovai bija Madrides WTA "Premier" sacensību ceturtdaļfināls.

Ostapenko šajā sezonā pagaidām nav tikusi pie tituliem, lai gan martā aizkļuva līdz WTA "Premier" turnīra finālam, kā arī šosezon sasniegusi ceturtdaļfinālus turnīros Sanktpēterburgā, Štutgartē un tagad arī Romā.

Maija beigās Ostapenko gaida ļoti atbildīgs turnīrs - Francijas atklātais čempionāts, kurā viņa pērn uzvarēja. Ja viņa nespēs pietuvoties iepriekšējā gadā sasniegtajam, Latvijas sportisti gaida ievērojams kritums WTA rangā.

Šarapova šosezon WTA tūrē 14 spēlēs guvusi astoņas uzvaras un cietusi sešus zaudējumus, kamēr Ostapenko bilance ir 22 mači un 12 uzvaras.

Ostapenko piedalās arī Romas WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu turnīrā, kur kopā ar savu pārinieci Soranu Kirstju no Rumānijas ceturtdien astotdaļfinālā ar 6-3, 6-3 pārspēja krievieti Svetlanu Kuzņecovu un Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

Tādējādi arī dubultspēļu sacensībās Ostapenko ir sasniegusi ceturtdaļfinālu.

Šāds panākums Latvijas un Rumānijas duetam ļāvis tikt pie 190 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma un ar pirmo numuru tajā izlikta planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas. Pēc tam notiks divi turnīri Nirnbergā un Strasbūrā, kam sekos Francijas atklātais čempionāts.