foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā, visticamāk, paliek bez viena no aizsardzības balstiem
Uvis Jānis Balinskis jau 21 gada vecumā šajā pasaules čempionātā bija viens no izlases aizsardzības balstiem.
Hokejs
2018. gada 13. maijs, 14:20

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā, visticamāk, paliek bez viena no aizsardzības balstiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargam Uvim Balinskim savainojuma dēļ Dānijā notiekošais pasaules čempionāts, visticamāk, ir beidzies.

Latvijas hokejisti cīnās pret Vācijas izlasi: pasaules čempionāts Dānijā 2018. gada 12. maijā

gallery icon

Pašlaik 21 gadu vecais Balinskis sestdienas pasaules čempionāta mačā pret Vāciju saņēma sitienu pa galvu, kā rezultātā cīņas laikā devās uz ģērbtuvēm. Informācija liecina, ka ir aizdomas par smadzeņu satricinājumu, turklāt, visticamāk, viņam šīs planētas meistarsacīkstes ir beigušās.

"Viņam čempionāts, visticamāk, ir beidzies. Balinskis vakar tomēr diezgan labi dabūja pa galvu, un, ja spēli nevarēja pabeigt, stipri šaubos, ka viņš varēs spēlēt," svētdien žurnālistiem sacīja Latvijas izlases vārtsargu treneris Edgars Masaļskis. "Iespējams, viņam ir smadzeņu satricinājums, taču tas jāprasa dakteriem."

Šajā pasaules čempionātā Balinskis piecās spēlēs atzīmējies ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -1. Balinskis šajā čempionātā uz ledus vidēji pavadījis 17 minūtes un 26 sekundes, kas ir ceturtais lielākais spēles laiks valstsvienības aizsargu vidū. Par jauno aizsargu vairāk spēlējuši vienīgi pieredzējušie Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis un Guntis Galviņš.

Līdzjutēji fanu teltī pie Kongresu nama vēro Latvijas maču ar Vāciju

Cilvēki skatās Pasaules hokeja čempionāta spēli starp Latvijas un Vācijas valstsvienībām fanu teltī pie Rīgas Kongresu nama.

gallery icon

Latvijas izlase šajā čempionātā vēl var pieteikt vienu spēlētāju, uz pēdējo vakanci pretendējot aizsargam Edgaram Siksnam un uzbrucējam Gunāram Skvorcovam. Šī brīža situācija liek domāt, ka pieteikumā varētu tikt Siksna, tomēr lēmums tiks pieņemts tikai rīt.

"Loģika it kā prasa pieteikt aizsargu, bet mēs nezinām, kas būs rīt. Varbūt trīs cilvēki pamodīsies ar temperatūru, tāpēc domāju, ka neviens nesteigsies," norādīja Masaļskis.

Pasaules čempionāta reglaments paredz, ka jaunu spēlētāju pieteikumā var iekļaut divas stundas pirms spēles.

Ikdienā Balinskis pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo", bet šajā pavasarī viņš bija kļuvis par stabilu Latvijas izlases aizsargu.

Jauns.lv jau ziņoja, ka šis pasaules čempionāts priekšlaicīgi (trešajā mačā pret Dienvidkoreju) noslēdzās arī vienam no potenciālajiem uzbrukuma līderiem Mārtiņam Karsumam, kuram pēc Galviņa metiena ripa trāpīja pa seju. Mārtiņam tika salauzts vaiga kauls un viņš jau nākamajā dienā atgriezās Rīgā, lai veiktu operāciju.

Latvijas izlasi apakšgrupu turnīra noslēgumā pirmdien gaida cīņa ar spēcīgo Kanādu, kamēr otrdien būs tikšanās ar Dāniju, no kurām pēdējā būs izšķirošā par vietu ceturtdaļfinālā.

B apakšgrupā vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir ASV, tālāk ar 12 punktiem piecos mačos ir Somija, kurai ar 11 punktiem sešās spēlēs seko Dānija. Kanāda noslēdz labāko četrinieku ar desmit punktiem, bet Latvija ir sakrājusi deviņus punktus. Uzreiz pēc tam ar pieciem punktiem seko Vācija, tālāk ar trīs punktiem ir Norvēģija, bet bez punktiem cīnās Dienvidkoreja.

Hokeja fani Dānijā pirms Latvijas izlases spēles pret Vāciju 2018. gada 12. maijā

gallery icon

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Ikgadējā Latvijas hokeja izlases kopbildes uzņemšanas fotosesija

Latvijas hokeja izlase piektdien Herningā aizvadīja vieglu treniņu pirms sestdien gaidāmās svarīgās cīņas pasaules čempionātā pret Vācijas valstsvienību, pirms nodarbības ...

gallery icon