foto: Sintija Zandersone/LETA
Sorokins vairs nebūs hokeja kluba "Mogo" galvenais treneris
Oļegs Sorokins un "Mogo" pārtraukuši darba attiecības pēc abpusējas vienošanās.
Hokejs
2018. gada 24. aprīlis, 14:54

Sorokins vairs nebūs hokeja kluba "Mogo" galvenais treneris

Jauns.lv / LETA

Oļegs Sorokins vairs nebūs Latvijas hokeja kluba "Mogo" galvenais treneris, abām pusēm vienojoties par sadarbības pārtraukšanu.

Kā norāda klubs, tad Sorokins "Mogo" komandā bijis gan kā spēlētājs, gan treneris jau no kluba izveidošanas brīža, pirmajā sezonā kā spēlējošais treneris palīdzot komandai izcīnīt 2015.gada Latvijas čempionu titulu.

Četru gadu laikā "Mogo" Sorokina vadībā valsts čempionātā reizi bijusi arī otrā (2017.gadā), kā arī divas reizes trešajā vietā (2016. un 2018.gadā). Tāpat vienība trīs gadus pēc kārtas izcīnījusi Latvijas klausu.

Kā norāda kluba prezidents Māris Martinsons, tad šie panākumi nav iedomājami bez Sorokina ieguldījuma.

"Es ne tikai vēlu Oļegam panākumus, bet es esmu pārliecināts, ka viņš tādus gūs, lai ar kādu komandu strādātu. Savukārt "Mogo" komanda turpinās gatavoties savai piektajai sezonai, un domāju, ka drīz varēsim paziņot, kurš būs mūsu nākamais galvenais treneris," klubs citē Martinsonu, kurš uzsver, ka komandas galvenais uzdevums ir jauno talantu audzināšana gan "Mogo" komandai, gan nākotnē arī Latvijas izlasei.

Tikmēr Sorokins, kurš šosezon bija arī latvijas U-18 izlases galvenais treneris, ar to izcīnot ceļazīmi uz pasaules čempionāta augstāko grupu, ir pateicīgs "Mogo" organizācijai un kluba prezidentam par šiem četriem gadiem.

""Mogo" klubs ļāva man uzsākt trenera darbu pieaugušo komandā uzreiz pēc spēlētāja karjeras beigām. Kopā esam piedzīvojuši ļoti daudz patīkamu brīžu. Esam izcīnījuši čempionu titulu, medaļas, trīs Latvijas kausus, svinējuši uzvaras Kontinentālā kausa spēlēs. Novēlu komandai arī daudz panākumu turpmākajās cīņās. Savu tuvāko nākotni saistu ar Latvijas U-18 izlases gatavošanu pasaules čempionātam augstākajā divīzijā Zviedrijā un aktīvu iesaistīšanos Latvijas hokeja dzīvē," norādījis Sorokins.

Hokeja klubs "Mogo" tika dibināts 2014.gada augustā. Kopā ar komandu, kas spēlē Latvijas čempionātā, izveidota "Mogo" hokeja skola, kurā šobrīd ir nokomplektētas trīs komandas - U-12 B, U-10 A un U-10 B grupās.

Šosezon "Mogo" "Optibet" Hokeja virslīgā (OHL) uzvarēja pamatturnīrā, bet izslēgšanas spēļu pusfināla sērijā negaidīti ar 2-4 zaudēja "Zemgale"/LLU komandai. Par valsts čempioni otro gadu pēc kārtas kļuva "Kurbads" vienība.