No futbola zvaigznes - par pedofilu. Pazīstamu sportistu notiesā uz 6 gadiem cietumā
15 gadu vecas fanes skūpstīšana un glāstīšana Edamam Džonsonam beigusies ar apsūdzību pedofilijā un sešiem gadiem aiz restēm.
Sporta zvaigznes
2016. gada 24. marts, 16:45

No futbola zvaigznes - par pedofilu. Pazīstamu sportistu notiesā uz 6 gadiem cietumā

Jauns.lv

Bijušais Anglijas futbola izlases pussargs Edams Džonsons ceturtdien tika notiesāts uz sešiem gadiem cietumā saistībā ar seksuālām attiecībām ar bērnu. Viņš seksuāli uzmācies savai fanei - 15 gadu pusaudzei, un pēc Anglijas likumdošanas šāda rīcība tiek traktēta kā pedofilija.

28 gadus vecais futbolists atzīts par vainīgu seksuāla rakstura pieskārienu veikšanā 15 gadus vecai meitenei. Pirms tam Džonsons jau bija atzinies, ka savā automašīnā uzmācies meitenei un abi skūpstījušies.

Tiesa savā ziņojumā teikusi, ka "upuris bijusi "Sunderland" līdzjutēja, kura gaidījusi pēc spēlēm, lai nofotografētos kopā ar savu "mīļāko spēlētāju" Džonsonu, kurš zinājis viņas vecumu".

Mājās sportistu gaidījusi viņa draudzene grūtniece

Ārzemju mediji ziņo, ka Džonsons ar meiteni iepazinies 2015. gada 17. janvārī un abi drīz vien satikušies. Tikmēr mājās sportistu gaidījusi viņa draudzene Steisija Flaundersa, kura bijusi mazuļa gaidībās. Džonsons uzdāvinājis 15 gadu vecajai fanei savu futbola kreklu ar parakstu un pretī esot cerējis saņemt "vismaz skūpstu".

Pēc divām nedēļām abi atkal satikušies, jo meitene gribējusi pateikties savam elkam par dāvanu. “Vai tiešām es dabūšu tikai skūpstu,” viņš jautājis.

“Atkarīgs no tā, ko tu vēlies,” pusaudze atbildējusi 28 gadus vecajam Edamam. “Atkarīgs no tā, kam tu esi gatava,” viņš esot flirtējis.

Kad skolā sākušās runas, pusaudze pārtraukusi kontaktēties un vērsusies tiesā

Satiekoties vēlreiz, abi esot skūpstījušies un ļāvušies glāstiem, un Džonsons mašīnā centies novilkt meitenes džinsus, taču viņa vīrieti apturējusi.

Pēc kāda laika Džonsons atkal viņai uzrakstījis. “Nebija taču slikti. Varēji atļaut man novilkt džinsus," viņš rakstījis. - “Citreiz,” viņa atbildējusi.

Kad skolā sākušās runas, ka skolniecei bijušas intīmas attiecības ar slaveno futbolistu Edamu Džonsonu, viņa pārtraukusi kontaktus ar viņu un vērsusies tiesā.

Uz aizdomu pamata par seksuālu tuvību ar 15 gadus vecu meiteni Džonsons tika aizturēts pagājušā gada martā. Sākotnēji viņš stāstīja, ka nav zinājis par meitenes patieso vecumu, taču pierādījumi apstiprināja, ka tā nav taisnība. Viņš zināja, ka fane ir tikai 15 gadu veca.

Februārī Anglijas premjerlīgas klubs "Sunderland" viņu atlaida.

Džonsons savu karjeru sāka "Middlesbrough" vienībā, bet uz "Sunderland" 2012.gadā pārgāja no Mančestras "City" vienības par 10 miljoniem mārciņu (13 miljoniem eiro).

Savas karjeras laikā Džonsons 12 spēles aizvadījis arī Anglijas izlasē.


LETA, Kasjauns.lv /Foto: AFP/LETA/ EPA/LETA