foto: Sputnik/Scanpix/LETA
KHL paziņo jaunās sezonas komandu spēļu skaitu un veic izmaiņas konferencēs
Uz Austrumu konferenci pārcēlusies Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru pārstāv arī uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.
Hokejs
2018. gada 23. aprīlis, 22:12

KHL paziņo jaunās sezonas komandu spēļu skaitu un veic izmaiņas konferencēs

LETA

Nākamsezon katra Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kamēr uz Austrumu konferenci pārcēlusies latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Pēteris Skudra, vēsta čempionāta rīkotāji.

Iepriekš tika ziņots, ka nākamajā sezonā katra KHL komanda aizvadīs vismaz 60 spēles, kas būtu par četrām vairāk nekā šajā sezonā. Nu čempionāta vadība apstiprinājusi, ka katrai vienībai būs pa 62 mačiem.

Nākamajā sezonā KHL piedalīsies 25 komandas. Salīdzinājumā ar šo sezonu turnīrā vairs nebūs Tolati "Lada" un Hantimansijskas "Jugra".

Kļuvis skaidrs, ka 48 mači (24 savā laukumā un 24 izbraukumā) tiks aizvadīti ar katru līgas komandu, kamēr vēl papildus 14 spēles (septiņas savā laukumā un septiņas izbraukumā) būs pret savas konferences vienībām.

Līdz ar to kopumā KHL komandas nākamās sezonas regulārajā čempionātā 31 maču aizvadīs savā laukumā un tikpat cīņu būs viesos. Savukārt katras konferences astoņas labākās vienības kvalificēsies Gagarina kausa izcīņai.

Katrā konferencē pirmo divu vietu ieguvējas būs savu divīziju uzvarētājas, kamēr pārējās sešas dalībnieces tiks noteiktas pēc kopējo iegūto punktu skaita.

Notikušas izmaiņas arī divīziju sadalījumos, jo Bobrova divīzijai, kur spēlē arī Rīgas "Dinamo", pievienojušās Maskavas "Dinamo" un Čerepovecas "Severstaļ", kamēr to atstājušas Bratislavas "Slovan" un Minskas "Dinamo".

Vēl Bobrova divīzijā spēlē Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA un Maskavas "Spartak".

Tikmēr Bratislavas "Slovan" un Minskas "Dinamo" tagad spēlēs Tarasova divīzijā, kur būs arī Maskavas apgabala "Vitjaz", Jaroslavļas "Lokomotiv", Maskavas CSKA un "Soči".

Savukārt uz Austrumu konferenci pārcēlusies Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Tā iekārtojusies Harlamova divīzijā, kur bez tās būs arī Jekaterinburgas "Avtomobilist", Kazaņas "Ak Bars", Magņitogorskas "Metallurg", Čeļabinskas "Traktor" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

"Torpedo" komanda Austrumu konferencē spēlēja arī KHL pirmajā sezonā 2008./09.gadā un 2013./14.gadā.

Tikmēr Černiševa divīzijā būs Omskas "Avangard", Vladivostokas "Admiral", Habarovskas "Amur", Novosibirskas "Sibirj", Astanas "Baris", Pekinas "Kuņluņ Red Star" un Ufas "Salavat Julajev".

Šajā sezonā par KHL čempioni trešo reizi vēsturē kļuva "Ak Bars", kas finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica CSKA.