foto: Vida Press
Par rupjību Vācijas čempionāta izslēgšanas spēles laikā ierosina krimināllietu pret bijušo NHL hokejistu
Kanādiešu hokejists Stīvens Pinizoto.
Hokejs
2018. gada 17. aprīlis, 16:30

Par rupjību Vācijas čempionāta izslēgšanas spēles laikā ierosina krimināllietu pret bijušo NHL hokejistu

Jauns.lv / LETA

Pret Minhenes "Red Bull" kanādiešu spēlētāju Stīvenu Pinizoto uzsākta kriminālizmeklēšana par rupjību Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) pusfināla spēles laikā, otrdien paziņojusi Vācijas prokuratūra.

Marta beigās notikušajā DEL pusfināla pirmajā spēlē Pinizoto ar elkoni brutāli iesita Manheimas "Adler" spēlētājam Matiasam Plahtam pa kaklu, pretinieku savainojot. Pinizoto par pārkāpumu saņēma piecu spēļu diskvalifikāciju, taču lieta ar to nav beigusies.

Tagad prokuratūra paziņojusi, ka ir ierosināta krimināllieta, kuru izmeklēs policija.

Plahta februārī Vācijas izlases sastāvā kluva par Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu vicečempionu. DEL regulārajā sezonā ar 33 (12+21) punktiem viņš bija viens no "Adler" līderiem.

Pinizoto savulaik spēlējis arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur aizvadījis 36 spēles pārstāvot Vankūveras "Canucks" un Edmontonas "Oilers", taču vairāk pārstāvējis zemāku līgu klubus.

Pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām "Red Bull" uzvarēja "Adler" ar 4-1 un iekļuva finālā, kur cīnās pret latviešu uzbrucēja Riharda Bukarta pārstāvēto Berlīnes "Eisbaren", šajā sērijā pēc diviem mačiem rezultātam esot neizšķirtam 1-1.

Mača interesantākie momenti (rupjība no 03:03):