foto: LETA
Šodien pl.13 stacijā Rīgā varēs satikt Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu
Notiek tikšanās ar Latvijas sieviešu tenisa izlasi, tostarp tās zvaigznēm Ostapenko un Sevastovu.
Citi sporta veidi
2018. gada 16. aprīlis, 09:05

Šodien pl.13 stacijā Rīgā varēs satikt Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu

Jauns.lv / LETA

Pirms pārspēles pret Krieviju par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā šodien notiek tikšanās ar Latvijas sieviešu tenisa izlasi, tostarp tās lielākajām zvaigznēm Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu.

Pasākums plkst.13 notiks Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.

Tikšanās tiek rīkota saistībā ar Latvijas izlases sestdien un svētdien Sibīrijas pilsētā Hantimansijskā gaidāmo Federāciju kausa dueli pret Krieviju.

Latvijas sieviešu tenisa izlase šobrīd ir iespējami labākajā sastāvā - Aļona Ostapenko, Anastasija Sevastova, Daniela Vismane un Diāna Marcinkēviča. Pirms došanās uz Federāciju kausa izslēgšanas spēlēm ikvienam interesentam šodien būs iespējams satikt Latvijas izlases tenisistes. Tās laikā savas prognozes par iespējamo rezultātu un cerībām izteiks gan tenisistes, gan izlases kapteinis Andis Juška, gan LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Kaislīgākajiem tenisa līdzjutējiem būs iespēja nofotografēties ar Latvijas izlases tenisistēm, kā arī saņemt autogrāfus.

Tikmēr Krievija cīņai pret Latviju pieteikusi Anastasiju Pavļučenkovu, Jekaterinu Makarovu, Jeļenu Vesņinu un Natāliju Vihļancevu, kamēr tai viņām nevarēs palīdzēt valsts pirmā rakete Darja Kasatkina.

Krievijas izlases kapteinis būs karjeras laikā trīs ATP titulus izcīnījušais Igors Andrejevs.

Latvijas vadošās tenisistes pēdējā mēneša laikā uzņēmušas lielisku formu, jo Ostapenko marta beigās aizkļuva līdz Maiami WTA "Premier" turnīra finālam, kamēr Sevastova aprīļa ievadā spēlēja Čārlstonas WTA "Premier" sacensību pusfinālā.

Latvijas izlase, kurai palīdzēja pasaules divdesmitnieka spēlētājas Ostapenko un Sevastova, februāra sākumā pārvarēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīru un kvalificējās "play-off" kārtai par vietu otrajā pasaules grupā.

Izlozē par Latvijas pretinieci kļuva Krievija, kas otrās pasaules grupas cīņā ar 1-4 zaudēja Slovākijai, taču zaudētājas bija tālu no optimālā sastāva.

Jau pirms izlozes bija zināms, ka vieta, kur Latvijas izlase spēlēs, tiks noskaidrota ar papildus loteriju, jo līdz šim tā Federāciju kausā allaž sacentusies neitrālā laukumā. Loterijā veiksme bija Krievijas pusē, kas līdz ar to rīkos šo dueli.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un toreiz jau tajā pat gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau uzsāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Nākamgad abas pasaules grupas atkal tiks apvienotas, bet, lai tajā iekļūtu, Latvijas izlasei jāpārvar "play-off" kārta.

Krievija 2015.gadā spēlēja sacensību finālā, bet, ja tā zaudēs Latvijai, pirmoreiz kopš 1997.gada izkritīs no pasaules grupas. Krievija savā vēsturē Federāciju kausā uzvarējusi četras reizes, visus titulus iegūstot iepriekšējā desmitgadē.