foto: Reuters/Scanpix/LETA
Girgensonam divi spēka paņēmieni un zaudējums Toronto
Girgensons cīņā par ripu ar "Maple Leafs" aizsargu Ņikitu Zaitsevu.
Hokejs
2018. gada 3. aprīlis, 10:22

Girgensonam divi spēka paņēmieni un zaudējums Toronto

LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons pirmdien ar negatīvu lietderības rādītāju -1 noslēdza Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēli, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" viesos ar 2:5 (0:1, 1:3, 1:1) zaudēja Toronto "Maple Leafs" vienībai.

"Sabres" piedzīvoja otro zaudējumu pēdējos trīs mačos un septīto pēdējās desmit cīņās, kamēr "Maple Leafs", kas jau ir nodrošinājusi vietu Stenlija kausa izcīņā, tika pie trešā panākuma pēdējos četros mačos, bet savā laukumā pēdējos 17 mačos ir uzvarējusi 15 reizes.

Toronto klubs šosezon ir nopelnījis 103 punktus, kas ir atkārtots kluba rekords, jo to pašu šī vienība spēja 2003./2004.gada sezonā. "Maple Leafs" ir garantējusi sev trešo vietu Atlantijas divīzijā, tiekot pie iespējas piedalīties izslēgšanas spēlēs.

Mača rezultātu sestajā minūtē atklāja mājinieki, kad precīzs bija zviedru uzbrucējs Andreāss Jūnsons, bet otrā perioda sākumā Sems Reinhārts atjaunoja neizšķirtu. Turpinājumā "Sabres" hokejistiem spēle vairs nevedās, jo "Maple Leafs" izvirzījās vadībā ar 4:1, divus vārtus gūstot Viljamam Nīlanderam, bet reizi precīzi metot Ostonam Metjūsam.

Cīņas 43.minūtē Džeisons Pominvils guva "Sabres" otros vārtus, taču atspēlēšanās nesanāca, jo vēl pēc nepilnām četrām minūtēm Metjūss otro reizi šajā mačā realizēja skaitlisko vairākumu, panākot 5:2.

Tieši Metjūss, kurš šosezon guvis 33 vārtus, tika atzīts par šīs spēles pirmo zvaigzni.

Tikmēr Girgensons spēlēja "Sabres" pirmajā uzbrucēju virknējumā, laukumā pavadot 14 minūtes un 44 sekundes. Viņš divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Girgensons šosezon NHL aizvadījis 71 spēli, gūstot septiņus vārtus un izceļoties ar astoņām rezultatīvām piespēlēm. Latviešu hokejists nopelnījis lietderības koeficientu -12, kā arī ticis pie 26 soda minūtēm.

Līdz regulārā turnīra beigām "Sabres" atlikušas vairs tikai trīs spēles, nākamajā mačā trešdien uzņemot Otavas "Senators", bet nedēļas nogalē viesojoties pie Tampabejas "Lightning" un Floridas "Panthers" vienībām.

Bufalo komanda šosezon ar 62 punktiem 79 spēlēs ieņem pēdējo 16.vietu konferencē un par trim punktiem atpaliek no Otavas "Senators". Visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas pēdējā pozīcijā un arī šosezon Stenlija kausa izcīņa Girgensonam ies secen.

Tikmēr "Maple Leafs" ar 103 punktiem Austrumu konferencē ir ceturtā.