foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Lakers" jaunieguvumam Tomasam sarežģītā NBA sezona noslēgusies ar gurna operāciju
Losandželosas "Lakers" nesen iegūtajam saspēles vadītajam Aizijam Tomasam atkal veselības problēmas.
Basketbols
2018. gada 29. marts, 13:29

"Lakers" jaunieguvumam Tomasam sarežģītā NBA sezona noslēgusies ar gurna operāciju

LETA

Losandželosas "Lakers" nesen iegūtajam saspēles vadītajam Aizijam Tomasam sarežģītā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona noslēgusies ar gurna operāciju.

Pašlaik 29 gadus vecajam basketbolistam labā gurna operācija tiks veikta ceturtdien, bet atveseļošanās ilgs vairāku mēnešu garumā, turklāt "Lakers" uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā nepretendē.

Pagājušajā vasarā Tomass tika iesaistīts Kairija Ērvinga darījumā un no Bostonas "Celtics" nonāca Klīvlendas "Cavaliers" rindās, kur viņš debitēja vien gadumijā, jo viņam bija gurna problēmas. Basketbolists cerības neattaisnoja, un februārī viņš tika aizmainīts uz "Lakers".

Šosezon Tomass kopumā 32 spēlēs vidēji iemeta 15,2 punktus un veica 4,8 rezultatīvas piespēles. Statistikas rādītāji gan ir krietni kritušies, jo iepriekšējā sezonā viņā "Celtics" sastāvā regulārajā čempionātā 76 mačos caurmērā atzīmējās ar 28,9 punktiem un 5,9 rezultatīvām piespēlēm.

Līdz ar sezonas piespiedu beigšanos nav zināma Tomasa nākotne, jo šajā vasarā beidzas viņa līgums. "Lakers" kā brīvos aģentus šovasar cer piesaistīt Polu Džordžu (Oklahomasitijas "Thunder") un Lebronu Džeimsu (Klīvlendas "Cavaliers").