foto: AFP/Scanpix/LETA
Phjončhanas trase ir slēgta. Olimpiskajam čempionam skeletonā Sunbinam Junam vairs nav kur trenēties
Olimpiskais čempions Sunbins Juns.
Citi sporta veidi
2018. gada 19. marts, 15:44

Phjončhanas trase ir slēgta. Olimpiskajam čempionam skeletonā Sunbinam Junam vairs nav kur trenēties

Jauns.lv / LETA

Dienvidkorejas nacionālās bobsleja un skeletona izlases galvenais treneris Lī Juns žēlojies par atbalsta trūkumu, kopš noslēgušās Phjončhanas Ziemas olimpiskās spēles.

Kā zināms, šajos sporta veidos Dienvidkoreja ieguva vienu zelta un vienu sudraba medaļu skeletonā triumfējot Sunbinam Junam, bet bobsleja četriniekam ar pilotu Vonam Jondžonam tiekot pie vicečempionu nosaukuma.

Tagad treneris paudis, ka administratīvu iemeslu dēļ viņiem neesot iespējas izmantot olimpisko trasi. Valdībai ledus trasei nav izdevies atrast pārvaldnieku, tāpēc tās uzturēšanai vairs nav atvēlēti naudas līdzekļi.

Brāļi Dukuri un citi skeletonisti pēc pēdējiem braucieniem Phjončhanā

Planētas titulētākais skeletonists Martins Dukurs piektdien pieļāva rupjas kļūdas pēdējā braucienā un palika bez medaļas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, sacensības noslēdzot ...

gallery icon

"Mūsu sportisti starptautiskās sacensībās ir pierādījuši savu talantu, taču viņi vairs nevar izmantot trasi. Mums pateikts, ka iemesls ir budžeta trūkums," sacīja Lī.

Viņš kritizēja arī Dienvidkorejas Sporta un olimpisko komiteju par tās lēmumu likvidēt bobsleja izlases rezerves komandu. Šādas rīcības iemesls esot pārāk mazais bobslejistu skaits valstī.

Lī norādīja, ka nākotnē tas varētu atturēt šos sportistus pārstāvēt Dienvidkoreju.

"Phjončhanas Olimpiāde nav beigas," viņš teica. "Vajadzīgs plāns kā pēc olimpiskajām spēlēm izmantot būves un audzēt jaunus sportistus."

Māksla uz galvas - skeletona braucēju elegantās ķiveres

Skeletona sacensību laikā daudzu uzmanību piesaista ne vien sacensības, bet arī interesanti noformētās ķiveres daudziem sportistiem un sportistēm.

gallery icon