foto: LETA
Latvijas sportists Raciborskis izcīna pasaules čempiona titulu zemledus makšķerēšanā
Zemledus makšķernieki.
Citi sporta veidi
2018. gada 17. marts, 15:22

Latvijas sportists Raciborskis izcīna pasaules čempiona titulu zemledus makšķerēšanā

LETA

Latvijas sportists Harijs Raciborskis šodien Kazahstānā izcīnīja pasaules čempiona titulu zemledus makšķerēšanā, liecina sportistu sniegtā informācija sociālajos tīklos.

Latvijas izlase kopvērtējumā izcīnīja otro vietu.

Raciborskis sīvā konkurencē apsteidza Valēriju Maslovu no Krievijas, kurš palika otrais, un trešās vietas ieguvēju no Ukrainas - titulēto Alekseju Zajko.

Latvijas izlase pēc pirmās dienas sacensībām ierindojās tikai sestajā pozīcijā. Tai priekšā bija Krievija, Kazahstāna, Polija, Lietuva un Ukraina. Taču lieliskais starts otrajā dienā ļāva apsteigt ne tikai tuvākos konkurentus, bet arī vienus no sacensību favorītiem – mājiniekus Kazahstānas izlasi.

Pirmo vietu komandu vērtējumā izcīnīja Krievijas izlase ar 40 punktiem. Otrajā vietā ierindojās Latvija ar 42 punktiem. Trešie palika mūsu kaimiņi lietuvieši ar 48 punktiem.

Kopā pasaules čempionātā zemledus makšķerēšanās ar mormišku piedalījās 13 valstu komandas. Latviju pārstāvēja Normunds Grabovskis, Raimonds Kinerts, Aldis Vārna, Harijs Raciborskis, Ainārs Eglītis, Agris Rudzāns.

Piecpadsmitais pasaules čempionāts zemledus makšķerēšanā Notika Kazahstānā, Karagandas reģionā, Samarkandskas ezerā.

Oficiālā informācija par sacensību rezultātiem čempionāta mājaslapā vēl nav ievietota.