Miris slavenais futbola treneris Maldīni
84 gadu vecumā miris pazīstamais itāļu futbola treneris Čezāre Maldīni.
Futbols
2016. gada 3. aprīlis, 15:06

Miris slavenais futbola treneris Maldīni

Jauns.lv

Naktī uz svētdienu 84 gadu vecumā mūžībā aizgājis bijušais Itālijas futbola valstsvienības aizsargs un galvenais treneris Čezāre Maldīni, paziņojusi ģimenei.

Maldīni pasaulē nāca 1932.gada 5.februārī Itālijas pilsētā Triestē. Savas profesionāļa karjeras laikā no 1952. līdz 1967.gadam viņš pārstāvēja Itālijas A sērijas komandas "Triestina", "AC Milan" un "Torino".

Lielāko daļu savas karjeras viņš pavadīja "AC Milan" vienībā, palīdzot tai izcīnīt četrus A sērijas čempionu titulus, kā arī Eiropas kausu.

Pēc futbolista karjeras beigām viņš Milānas vienībā atgriezās jau galvenā trenera amatā, vispirms to vadot no 1972. līdz 1974.gadam, bet pēc tam arī 2001.gadā.

"Klubs vienmēr atminēsies viņa harizmu, laipnību un silto smaidu," teikts komandas paziņojumā.

Savu trenera karjeras augstāko punktu Maldīni piedzīvoja deviņdesmito gadu nogalē, kad aizveda Itālijas valstsvienību līdz 1998.gada Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfinālam, kur vien pēcspēles 11 metru sitienu sērijā piekāpās topošajai čempionei Francijai. Pēc finālturnīra Maldīni pameta valstsvienības galvenā trenera amatu, noslēdzot divu gadu darbu izlasē.

Tāpat viņš bija valstsvienības treneru kolektīvā, kad Itālija 1982.gadā izcīnīja Pasaules kausu.

Maldīni bija pie stūres arī Itālijas U-21 izlasei, "Parma", "Foggia" and "Ternana" komandām, bet pēdējā darba vieta itālim bija uz Paragvajas valstsvienības komandtiltiņa, aizvedot dienvidamerikāņus līdz 2002.gada Pasaules kausa finālturnīram.

Maldīni ir viens no diviem itāļiem, kas ir bijuši gan nacionālās valstsvienības spēlētāji, gan treneri. Vēl šāds gods pieder Džovanni Ferrrāri.

Arī Čezāres dēls Paolo Maldīni ir itāļu futbola leģenda. Patlaban 47 gadus vecais Paolo visu savu karjeru pavadīja "AC Milan" komandā, kā arī aizvadīja 126 spēles Itālijas valstsvienībā.

Itālijas Futbola federācija paziņojusi, ka visas svētdien un pirmdien valstī paredzētās spēles sāksies ar minūti ilgu klusuma brīdi.

BNS/Foto: AFP/LETA