Itālijas izlases galvenais treneris Konte no nākamās sezonas vadīs "Chelsea"
Itālijas valstsvienības galvenais treneris Antonio Konte turpmāk vadīs Londonas "Chelsea".
Futbols
2016. gada 4. aprīlis, 15:57

Itālijas izlases galvenais treneris Konte no nākamās sezonas vadīs "Chelsea"

Jauns.lv

Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea" no nākamās sezonas vadīs pašreizējais Itālijas valstsvienības stūrmanis Antonio Konte, pirmdien oficiāli apstiprinājis Londonas klubs.

Vienošanās ar Konti panākta uz trim sezonām.

Konte pēc šī gada Eiropas čempionāta finālturnīra atstās amatu un pievienosies "Chelsea" komandai. Viņš Itālijas izlasi trenē kopš 2014.gada augusta.

"Esmu ļoti iepriecināts par iespēju strādāt "Chelsea" klubā. Esmu lepns vadīt Itālijas valstsvienību, un tikai tādas komandas vadīšana var līdzvērtīgi sekot šim amatam. Ar nepacietību gaidu tikšanos ar komandas pārstāvjiem un iespēju sacensties premjerlīgā," komandas mājaslapā citēts Konte.

""Chelsea" un Anglijas futbols tiek vērots visās pasaules malās, līdzjutēji ir aizrauti ar to, un manas ambīcijas ir turpināt to veiksmi, ko izbaudīju Itālijā. Esmu laimīgs, ka esam panākuši vienošanos, līdz ar to pieliekot punktu visām spekulācijām. Turpināšu savu darbu ar Itālijas valstsvienību, bet par "Chelsea" vairāk runāšu pēc Eiropas čempionāta finālturnīra beigām," teica Konte.

"Esam ļoti iepriecināti savās rindās redzēt vienu no augstāk vērtētajiem treneriem pasaules futbolā un esam tikpat iepriecināti, ka vienošanās panākta pirms šīs sezonas beigām. Tas mums palīdzēs plānot turpmākās darbības nākotnē. Tāpat esam pateicīgi Gīsam Hidinksam, kurš kopš decembra izdarījis ļoti daudz darba," atzīmēja kluba direktore Marina Granovskaja.

Konte būs piektais itāļu treneris pie "Chelsea" stūres. Pirms Kontes Londonas komandu vadījuši arī viņa tautieši Džanluka Vjalli, Klaudio Ranjēri, Karlo Ančeloti un Roberto di Mateo.

Konte pirms nacionālās valstsvienības pārņemšanas trīs gadus pēc kārtas bija aizvedis Turīnas "Juventus" līdz Itālijas A sērijas čempionu titulam. Kā spēlētājs Turīnas klubu Konte pārstāvēja no 1991. līdz 2004.gadam, piecreiz kļūstot par valsts čempionu. Pirms kļūšanas par "Juventus" galveno treneri 2011.gadā viņš šajā arodā pieredzi bija smēlies "Arezzo", "Bari", Bergāmo "Atalanta" un "Siena" komandās.

Pērnā gada sākumā pret Konti tika sākta izmeklēšana spēļu sarunāšanas lietā. Ir aizdomas par nelikumīgām darbībām saistībā ar 2010./11.gada sezonu, kad Konte vadīja tobrīd Itālijas B sērijā spēlējošo "Siena" komandu. Pats speciālists gan noliedzis savu vainu notikušajā, bet 2012.gadā viņam šajā lietā jau tika piemērota četru mēnešu diskvalifikācija.

"Chelsea" šīs sezonas sākumu aizvadīja ļoti nesekmīgi, tomēr tagad premjerlīgas kopvērtējumā ar 44 punktiem 32 spēlēs pakāpusies jau līdz desmitajai vietai. Neveiksmīgais sezonas sākums pērnā gada nogalē Londonas vienībai no galvenā trenera amata lika atlaist slaveno portugāļu speciālistu Žuzē Mourinju un viņa vietā tika apstiprināts Nīderlandes speciālists Gīss Hidinks, kurš gan amatu ieņems tikai līdz sezonas beigām.

Martā "Chelsea" izstājās arī no UEFA Čempionu līgas sacensībām, astotdaļfinālā atzīstot Francijas čempiones Parīzes "Saint-Germain" pārākumu.

LETA/Foto: EPA/LETA