42 gadus vecais Bjorndālens paziņojis, ka startēs 2018. gada olimpiskajās spēlēs
Neskatoties uz cienījamo vecumu, Ūle Einārs Bjērndālens nesen notikušajā pasaules čempionātā izcīnīja četras medaļas.
Citi sporta veidi
2016. gada 5. aprīlis, 11:25

42 gadus vecais Bjorndālens paziņojis, ka startēs 2018. gada olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv

Leģendārais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjērndālens turpinās karjeru līdz pat 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, otrdien preses konferencē paziņoja sportists.

Kā zināms, 42 gadus vecais Bjērndālens iepriekš norādīja, ka plāno pēc šī gada pasaules čempionāta Holmenkollenē beigt karjeru.

"Tas ir tikai loģiski, ka turpināšu karjeru līdz 2018.gadam. Jebkas var notikt, bet tāds ir mērķis. Kad pirms dažiem gadiem man bija divas neveiksmīgas sezonas, daudzi domāja, ka man vajadzētu beigt karjeru. Pēc tam jau paliku vecāks un šī tēma atkal tika cilāta. Pretēji viņu viedoklim, es turpināju savu karjeru," teica Bjērndālens.

"Uzskatu, ka vēl dažus gadus varu sacensties augstā līmenī. Iemesls, kāpēc turpinu, ir tas, ka man ir liela motivācija. Jūtos tikpat motivēts kā 20 gadu vecumā," uzsvēra norvēģis.

Tāpat titulētais biatlonists paziņoja, ka pametīs Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Sportistu komisijas locekļa amatu.

"Atvainojos, ka neesmu darījis tik daudz, cik varētu. Domāju, ka sportā varu sasniegt daudz vairāk, nekā strādājot SOK," secināja Bjērndālens.

Bjērndālens arī paziņoja, ka rudenī viņam un trīskārtējai olimpiskajai čempionei baltkrievietei Darjai Domračevai gaidāms ģimenes pieaugums. Iepriekšējā sezonā Domračeva pirmoreiz karjerā triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā, tomēr šo sezonu viņa infekciozās mononukleozes jeb Epšteina-Barra vīrusa dēļ izlaida.

Titulētā Domračeva izteikusies, ka grūtniecība ir plānota un tā pašlaik ir svarīgākā viņas dzīvē, tomēr sportiste uzsver, ka centīsies sacensībās atgriezties jau janvārī.

"Vēlos nomierināt savus līdzjutējus - speciālistu uzraudzībā turpinu mērenus treniņus un ļoti centīšos sacensībās atgriezties jau janvārī. Protams, paredzu, ka nebūs viegli, tomēr nopietni gatavošos, lai atgrieztos labā formā, un jau pašlaik ilgojos pēc lielā biatlona," pavēstījusi Domračeva.

Aizvadītajā pasaules čempionātā Bjērndālens izcīnīja zelta medaļu 4x7,5 kilometru stafetē, kā arī divas sudraba un vienu bronzas godalgu individuālajās sacensībās.

Kā zināms, Bjērndālens 2014.gada olimpiskajās spēlēs Sočos kļuva par nopelniem bagātāko sportistu ziemas Olimpiādes vēsturē. Viņa kontā ir 13 olimpiskās medaļas - astoņas zelta, četras sudraba un viena bronzas, kas ir par vienu vairāk nekā bijušajam distanču slēpotājam Bjērnam Delī no Norvēģijas.

Bjērndālens savas karjeras laikā izcīnījis arī 20 zelta godalgas pasaules čempionātos, kur kopumā viņš ir ticis pie 44 medaļām.

LETA/Foto: EPA/LETA