foto: AFP/Scanpix/LETA
Jamaikiešu bobslejiste ar Latvijas saknēm pēc pirmās dienas 19. vietā
Jamaikas bobsleja pilote Džesmīne Fenlatore-Viktoriāna (pa labi) un stūmēja Kerija Rasela.
Citi sporta veidi
2018. gada 20. februāris, 16:36

Jamaikiešu bobslejiste ar Latvijas saknēm pēc pirmās dienas 19. vietā

Kasjauns.lv / LETA

Vācijas bobsleja pilotes Mariamas Jamankas un stūmējas Līzas Bukvicas divnieku ekipāža atrodas līderpozīcijā pēc Phjončhanas olimpisko spēļu pirmajiem diviem braucieniem.

Pirmajā braucienā ātrākā bija amerikānietes Eleinas Mejersas-Teilores ekipāža, kas olimpisko trasi veica 50,52 sekundēs, uzrādot jaunu rekordu.

Savukārt otrā bija Jamanka, kura zaudēja 0,02 sekundes, bet trešajā vietā bija Džeimija Gribela-Pouzera no ASV, atpaliekot 0,07 sekundes.

Otrajā braucienā ātrākā bija Jamanka, trasi veikdama 50,72 sekundēs, 0,09 sekundes viņai zaudēja Mejersa-Teilore, bet trešā bija iepriekšējo divu olimpisko spēļu čempione Keilija Hamfrīsa no Kanādas, kura atpalika 0,16 sekundes.

Pēc diviem braucieniem Jamanka par 0,07 sekundēm apsteidz Mejersu-Teilori, bet 0,30 sekundes lēnāka ir trešajā pozīcijā esoša vāciete Štefānija Šneidere. Nieka 0,02 sekundes aiz pirmā trijnieka ir Gribela-Pouzera, bet vēl tikpat atpaliek Hamfrīsa.

Savukārt Jamaikas pilote Džesmīne Fenlatore-Viktoriāna, kuras tēvs ir jamaikietis, bet mātei amerikānietei, kā zināms, ir ne tikai vācu un poļu, bet arī latviešu saknes, pēc pirmās dienas ieņem 19. vietu 20 ekipāžu konkurencē. Džesmīnes pilotētais divnieks no līderēm atpaliek 0,78 sekundes, bet vairākas priekšā esošās ekipāžas ir pavisam tuvu. Savukārt pārliecinošā pēdējā vietā iekārtojušās olimpisko spēļu debitantes nigērietes, kuras no līderēm atpaliek 1,83 sekundes.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Džesmīne Fenlatore-Viktoriāna pirms vairākām dienām paziņoja, ka lepojas ar savām saknēm, tostarp latviskajām.