foto: AP/Scanpix/LETA
Ķibermanis: "Cerams, ka otrais brauciens bija sliktākais no četriem"
Oskars Ķibermanis atzīst, ka viņam ar Matīsu Mikni vēl ir potenciāls uzlabot jau tā labo starta ieskrējienu.
Citi sporta veidi
2018. gada 18. februāris, 18:00

Ķibermanis: "Cerams, ka otrais brauciens bija sliktākais no četriem"

LETA

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis cer, ka Phjončhanas olimpisko spēļu divi noslēdzošie braucieni būs labāki nekā sestdien aizvadītais otrais.

Latvijas sportisti Phjončhanā 18. februārī

Latvijas sportisti Phjončhanā 18. februārī

gallery icon
37

Jau ziņots, ka Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni olimpisko spēļu divnieku sacensībās bija ceturtie pēc pirmā brauciena, bet otrajā uzrādīja vien 12.rezultātu, kā dēļ nācās atkāpties uz sesto pozīciju. Līdz goda pjedestāla latviešiem ir 0,20 sekundes.

"Otrajā braucienā nedaudz nesanāca devītā virāža, kur pazaudējām diezgan daudz laika. Bija vēl šādas tādas lietas pie otrās virāžas, bet, domāju, attālums no trešās vietas nav nemaz tik liels. Arī starts nav tāds, kādu gribētu. Ir rezerves un ir, kur tiekties. Īpaša pārsteiguma par ceturto vietu pirmajā braucienā nebija," stāstīja Ķibermanis.

Tāpat kā Latvijas pirmajai ekipāžai, arī otrajai ar slīdamību problēmu nav bijis.

Bobsleja divnieku pirmie divi braucieni Phjončhanā

Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža atrodas ceturtajā pozīcijā pēc Phjončhanas olimpisko spēļu otrā brauciena, lai gan pēc pirmā ...

gallery icon
19

"Ja aizvadi labu braucienu, vari cīnīties. Galvenais tagad saņemties. Cerams, otrais brauciens bija sliktākais no četriem. Mazliet Matīsam startā izslīdēja roka, tā kā arī startā vēl varam nomest. Ir rezerves, savu maksimumu neizdarījām," uzsvēra Ķibermanis.

Latvijas otrā ekipāža abus startus veica 4,91 sekundē, kas braucienos bija trešais un dalīts otrais labākais rezultāts.

"Uzskatu, ka šodien startā neparādījām visu labāko. Kaut kas visu laiku samisējās. Ja grib labu startu, visam jāsanāk labi jau no pirmā soļa. Rezerve ir liela," pauda Miknis.

"Man otrā brauciena startā izslīdēja roka. Nekas tāds briesmīgs, to pat noteikti nevarēja redzēt. Lai rīt ielauztos labāko trijniekā, ir jāuzlabo starts un jāveic divi stabili braucieni. Startā gribētu tikt zem 4,90 sekundēm. Ticu, ka varam to izdarīt!" uzsvēra Miknis.

Kā vēstīts, Latvijas pirmā ekipāža Oskars Melbārdis un Jānis Strenga bija līderi pēc pirmā brauciena, bet otrajā bija vien desmitie, kā rezultātā atkāpās uz ceturto pozīciju.

Latvijas sportisti Phjončhanā 17. februārī

Latvijas sportisti Phjončhanā 17. februārī.

gallery icon
49

Trešais un ceturtais brauciens divniekos notiks pirmdien, bet pēc tam olimpisko spēļu noslēgumā risināsies četrinieku sacensības.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti. Latvija ir pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.

Latvijas sportisti Phjončhanā 16. februārī

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā 16. februārī.

gallery icon
111