foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas kamaniņu divniekiem neveiksmīgi pirmie braucieni
Andris un Juris Šici, neskatoties uz pamatotajām cerībām, pēc pirmā brauciena ieņem vien devīto vietu.
Citi sporta veidi
2018. gada 14. februāris, 14:01

Latvijas kamaniņu divniekiem neveiksmīgi pirmie braucieni

LETA

Trīskārtējie medaļnieki Andris un Juris Šici ieņem devīto vietu kamaniņu sporta divnieku sacensībās pēc Phjončhanas olimpisko spēļu pirmā brauciena, kamēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš atrodas 17.pozīcijā.

Latvijas sportisti Phjončhanā 14. februārī

Trešdien, 14. februārī, cīņu par medaļām aizvadīja kamaniņbraukšanas divnieki, kuru vidū arī Andris un Juris Šici, kā arī Pēteris Kalniņš ...

gallery icon

Šici no godalgām šobrīd atpaliek par vairāk nekā 0,4 sekundēm.

Abas Latvijas ekipāžas pirmajā braucienā pieļāva kļūdas, ar kājām bremzējot līkajā taisnē pēc devītā līkuma.

Līderi pēc pirmā brauciena ir Soču olimpisko spēļu čempioni Tobiass Vendls un Tobiass Arlts no Vācijas, kuri par 0,071 sekundi apsteidz austriešus Peteru Pencu un Georgu Fišleru, kamēr 0,111 sekundes zaudē pēdējo divu sezonu Pasaules kausa ieguvēji Toni Egerts un Saša Benekens no Vācijas.

Šici pēc pirmā brauciena līderiem zaudē 0,516 sekundes, par nepilnu desmitdaļu atpaliekot no labāko desmitnieka.

Tikmēr Gudramovičs un Kalniņš, kuru bremzēšana bija daudz spēcīgāka, zaudē 1,070 sekundes un viņi apsteidz vien četrus divniekus.

Kopā sacensībās piedalās 20 ekipāžas.

Otrajam braucienam starts iecerēts plkst.14.30 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Šici startēs ar otro numuru, kamēr Gudramovičam un Kalniņam ticis sestais numurs. Sacensībās piedalīsies 20 divnieku ekipāžas.

Brāļiem Šiciem šīs ir ceturtās olimpiskās spēles. Savā pirmajā Olimpiādē Turīnā viņi 2006.gadā izcīnīja septīto vietu, četrus gadus vēlāk brāļi kļuva par Vankūveras olimpisko spēļu vicečempioniem, bet pirms četriem gadiem Sočos izcīnīja bronzu, trešo vietu gūstot arī komandu stafetē.

Pašlaik 34 gadus vecais Juris Šics un divus gadus jaunākais Andris šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu, kas ir otrs labākais panākums karjerā aiz 2014./2015.gada sezonā izcīnītās trešās vietas. Sezonas pēdējā posmā Siguldā viņi pirmo reizi šosezon pamatsacensībās kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot otro vietu.

Savukārt 29 gadus vecajam Gudramovičam un viņa vienaudzim Kalniņam šīs ir trešās olimpiskās spēles. Vankūverā viņi bija 12.vietā, bet četrus gadus vēlāk Sočos par divām pozīcijām uzlaboja savu rezultātu.

Pasaules kausa kopvērtējumā Gudramoviča un Kalniņa divnieku ekipāža ieņēma desmito vietu, bet sezonu pirms tam viņi bija septītie. Arī viņi Siguldā sasniedza savu šosezon labāko rezultātu, izcīnot ceturto vietu.

Kamaniņu sporta olimpisko spēļu programma noslēgsies ceturtdien ar sacensībām komandu stafetē. Turpinājumā Phjončhanas olimpiskajā ledus trasē godalgas dalīs skeletonisti un bobslejisti.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka kamaniņu sacensībās vīriem labāko rezultātu uzrādīja Kristers Aparjods, kurš izcīnīja 11.vietu, bet dāmām Ulla Zirne ierindojās 12.pozīcijā. Līdz ar to Aparjods un Zirne būs Latvijas pārstāvji ceturtdien gaidāmajā komandu stafetē.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo Ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Mārtiņu Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).