foto: EPA/LETA
Phjončhanas spēļu čempions snovborda karalis Šons Vaits tiek vainots par seksuālu uzmākšanos
"Lidojošais tomāts" Šons Vaits.
Sporta zvaigznes
2018. gada 14. februāris, 13:02

Phjončhanas spēļu čempions snovborda karalis Šons Vaits tiek vainots par seksuālu uzmākšanos

LETA

Snovborda leģenda Šons Vaits, kurš trešdien Phjončhanā kļuva par trīskārtēju olimpisko čempionu, izbaudījis "atpestīšanas" sajūtu.

Amerikānis bija uzvarējis rampā arī 2006.gada Ziemas olimpiskajās spēlēs Turīnā un 2010.gadā Vankūverā, taču pirms četriem gadiem Sočos ieņēma vien ceturto vietu paliekot bez olimpiskās godalgas.

Patlaban 31 gadu vecais Vaits, kurš savulaik savu garo un sarkano matu dēļ ieguva iesauku "Lidojošais tomāts", trešdien finālā sīvā cīņā pārspēja japāni Ajumu Hirano, kurš otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas palika otrais, kamēr bronzas medaļu ieguva divkārtējais pasaules čempions austrālietis Skotijs Džeimss.

"Skatījos kā Ajumu pārspēj manu iepriekšējo rezultātu un biju diezgan neapmierināts," pēc sacensībām sacīja Vaits, kurš kļuva par simtās ASV zelta medaļas īpašnieku Ziemas olimpiskajās spēlēs,

"Spiediens bija," viņš piebilda. "Sacīju pats sev: tu zini, ka tev tas ir. Tas ir tas, ko esi darījis visu dzīvi, lai izbaudītu šo brīdi, jo tu varētu vienkārši uzvarēt Olimpiādē. Es zināju, ka man tas bija jādara."

"Tā bija mūžība," vēlāk viņš atklāja žurnālistiem. "Zināju, ka esmu veicis pārsteidzošu braucienu un varu lepni pacelt galvu. Bet beigu rezultāts bija pārsteidzošs."

"Trešais zelts savās ceturtajās olimpiskajās spēlēs. Jūtos svētīts," pauda amerikānis.

Vaits, kurš jau sen šķīries no savas krāšņās frizūras, tiek uzskatīts par ietekmīgāko sportistu snovbordā, jo viņam ir daudzmiljonu sponsoru līgumi un milzu popularitāte šī sporta veida cienītāju vidū.

Tiesa, tāpat "Lidojošajam tomātam" nācās taisnoties par dzimtenē izteiktajām seksuālās uzmākšanās apsūdzībām, jo izvirzījusi kādreizējā viņa grupas "Bad Things" bundziniece.

"Patiesību sakot, esmu šeit, lai runātu par olimpiskajām spēlēm nevis baumām," piebilda Vaits, uzsverot, ka nedomā, ka šādas apsūdzības aptraipīs viņa medaļu.

ASV pārstāvji snovbordā ieguvuši visas četras līdz šim sadalītās zelta medaļas. Sloupstailā triumfēja Redmonds Džerārds un Džeimija Andersone, kura nosargāja pirms četriem gadiem Sočos izcīnīto titulu, kamēr sacensībās rampā dāmām nepārspēta palika Hloja Kima. Jāpiebilst ka Džerārds un Kima ir tikai 17 gadus veci sportisti, kļūstot par pirmajiem šajā gadsimtā dzimušajiem atlēti, kuri ieguvuši Ziemas olimpisko spēļu zeltu.