foto: Reuters/Scanpix/LETA
Aparjode: "Olimpisko debiju gribējās daudz labāku"
Kamaniņu braucēja Kendija Aparjode atklāj, ka treniņos izdevās pirmie divi braucieni daudz labāk nekā visi trīs sacensībās.
Citi sporta veidi
2018. gada 13. februāris, 21:31

Aparjode: "Olimpisko debiju gribējās daudz labāku"

LETA

Kamaniņu braucējai Kendijai Aparjodei savu olimpisko debiju gribējās labāku, sarunā ar žurnālistiem atzina sportiste.

21 gadu vecā Aparjode savas pirmās olimpiskās spēles noslēdza 22.pozīcijā. Pirmdien piedzīvotais kritiens pirmajā braucienā liedza viņai pacīnīties par augstāku vietu.

"Olimpisko debiju gribējās daudz labāku. Nebiju domājusi, ka netikšu pie ceturtā brauciena, nešķita, ka būs tik traki. Viss palika pirmajā braucienā," secināja sportiste.

Otrdien trešajā braucienā viss uztraukums bija pazudis, ko gan nevarētu teikt par pirmajiem diviem braucieniem pirmdien.

"Pirmie treniņi man bija ļoti labi, pilnībā nebija nekādu problēmu iznākt no devītās virāžās. Tomēr treniņos pēdējie divi braucieni neizdevās un tā es līdz šai dienai vairs neesmu sekmīgi izbraukusi. Šodien ledus bija cietāks un it kā vajadzēja izbraukt, tomēr sāku darīt, to ko nevajag," skaidroja Aparjode.

Tāpat kā citām sportistēm, arī viņai klupšanas akmens olimpiskajā trasē bija devītā virāža.

"Katrai trasei ir sava viltībiņa. Šī nav vienīgā trase, kas ir grūta. Pārējās vienkārši ir braukts daudz vairāk un tur uzķertas atslēgas vietas. Tā devītā virāža nav viegla," teica kamaniņu braucēja.

Sieviešu konkurencē no latvietēm labāko rezultātu sasniedza Ulla Zirne, kura izcīnīja 12.vietu, kamēr Elīza Cauce bija četras pozīcijas zemāk.