foto: EPA/LETA
Kuruca pārstāvēto Barselonas "Lassa" turpmāk vadīs treneris, kurš komandu reiz aizvedis līdz uzvarai Eirolīgā
Titulētais serbu basketbola speciālists Svetoslavs Pesičs atgriežas Barselonā.
Basketbols
2018. gada 9. februāris, 22:10

Kuruca pārstāvēto Barselonas "Lassa" turpmāk vadīs treneris, kurš komandu reiz aizvedis līdz uzvarai Eirolīgā

LETA

Pie Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētās Spānijas komandas Barselonas "Lassa" stūres stājies serbu speciālists Svetislavs Pešičs, piektdien oficiāli paziņoja klubs.

Vienošanās ar pašlaik 68 gadus veco Pešiču noslēgta līdz šīs sezonas beigām.

Viņš Barselonas komandu vadīja arī no 2002. līdz 2004.gadam, savā pirmajā sezonā pie vienības stūres aizvedot to līdz uzvarai ULEB Eirolīgā. Tāpat 2003.gadā viņa vadībā Barselonas basketbolisti kļuva par Spānijas čempioniem un uzvarēja Karaļa kausa izcīņā, gadu vēlāk pievienojot vēl vienu čempiontitulu.

Pirms tam Pešičs no 2012. līdz 2016.gadam vadīja Vācijas klubu Minhenes "Bayern". Karjeras laikā viņš trenējis Vācijas un Dienvidslāvijas izlases, kā arī tādas zināmas komandas kā Belgradas " Crvena zvezda", "Valencia Basket", Berlīnes "Alba" un citas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Lassa" pirmdien no galvenā trenera amata atbrīvoja Sito Alonso. Viņa pienākumus sākotnēji pārņēma Alfreds Džulbe, kurš vada Barselonas kluba otro komandu, kurā lielu daļu sezonas pavadījis Kurucs. Tieši Džulbes vadībā Kurucs ceturtdien savu karjerā otro Eirolīgas spēli sāka sākumsastāvā, nospēlējot vairāk nekā astoņas minūtes.

Pašlaik 20 gadus vecais uzbrucējs Kurucs kopš pērnā gada beigām Spānijas čempionātā vairs neskaitās leģionārs, kas palielinājis viņa iespējas doties laukumā ACB mačos. Pirms mēneša viņš debitēja Spānijas čempionātā un līdz šim laukumā bijis četros mačos, vidēji nospēlējot desmit minūtes, gūstot 3,5 punktus un izcīnot 0,8 atlēkušās bumbas.

"Lassa" ar 12 uzvarām 19 spēlēs ieņem trešo vietu Spānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā. Savukārt Eirolīgā Barselonas klubs ar septiņiem panākumiem 22 cīņās ieņem priekšpēdējo pozīciju starp 16 vienībām un no pirmā astotnieka atpaliek par piecu uzvaru tiesu.