foto: Juris Rozenbergs
Pieredzējušais Kaspars Bērziņš stāsta, kā ir atgriezties augstākā līmeņa basketbolā pēc ilgas pauzes
Kaspars Bērziņš "VEF Rīga" treniņā.
Basketbols
2018. gada 14. februāris, 06:45

Pieredzējušais Kaspars Bērziņš stāsta, kā ir atgriezties augstākā līmeņa basketbolā pēc ilgas pauzes

Jauns.lv

Basketbola kluba “VEF Rīga” uzbrucējs Kaspars Bērziņš komandā atgriezies pēc ievērojamas pauzes, taču, kā droši vien ir ievērojis vairums līdzjutēju, laukumā viņš uzrāda labu sniegumu. Sarunā ar Jauns.lv Bērziņš atklāj, kā uzturējis sevi formā, pavadot laiku ārpus “VEF Rīga”.

Vairāk nekā sezonu nebiji regulāri spēlējis. Cik grūti bija atgriezties basketbola ritmā?

Ļoti grūti! Pazūd instinkti, pazūd reakcija un koordinācija. Vajag laiku, lai to visu atgūtu.

Vai kādā brīdī neiešāvās prātā doma, ka varbūt pienācis laiks likt punktu?

Katru dienu eju uz zāli un jautāju sev: kādēļ tu to dari? Varbūt tu nemaz negribi to darīt? Lieta tāda, ka līdz šim atbilde vienmēr ir bijusi: es gribu to turpināt un darīšu to, cik ilgi vien spēšu.

"VEF Rīga" treniņš "Electrum" Olimpiskajā sporta centrā

Funkcionējošs basketbola klubs nav iedomājams bez sava fizioterapeita, kurš lieliski pārzina gan savu arodu kopumā, gan arī katra komandas spēlētāja ...

gallery icon
18

Kā uzturēji sevi formā laikā, kamēr biji bez komandas?

Runājot par šo, jāatzīst, ka es pats biju diezgan pārsteigts, jo rēķinājos, ka, atgriežoties “VEF Rīga”, sākumā nejutīšos tik labi, cik patiesībā jutos. Taču tas tikai apliecina to, ka darbs, ko darīju bija lietderīgs. Cik vien varēju, trenējos ar basketbola klubu “Ogre”. Vasarā, kad viņiem treniņu nebija, strādāju individuāli – braucu uz Lietuvu, lai strādātu ar vienu no, manuprāt, labākajiem Baltijas speciālistiem. Pamatā trenējos individuāli. Arī šobrīd par savu fizisko sagatavotību lielā mērā atbildu es pats.

No kluba šķīries dēļ finansiāla konflikta. Vai līdz šim no VEF esi saņēmis visu, kas tev pienācās?

Domstarpības rodas jebkurā jomā, kur nu vēl biznesā, kur ir iesaistīta nauda. Pirmkārt, varu droši teikt, ka problēma ir atrisināta, taču jāpiebilst, ka atpakaļ nācu kolektīva dēļ, treneru sastāva, dakteru korpusa un spēlētāju dēļ. Tie bija galvenie iemesli, kuru dēļ atgriezos. Mums ir kopīgi mērķi, pagātne mani neinteresē.

Kādi ir tavi nākotnes mērķi?

Individuālie mērķi vienmēr ir bijuši izdarīt maksimumu, kļūt labākam, tiekties pēc kā vairāk. Šajā gadījumā viņi sakrīt ar kluba vēlmēm. Arī “VEF Rīga” plāno attīstīties, uzvarēt pēc iespējas vairāk spēles.