Cēsu "Lekrings" florbolisti izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas
Citi sporta veidi
2016. gada 9. aprīlis, 17:37

Cēsu "Lekrings" florbolisti izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

Jauns.lv

Pērnā gada čempione Cēsu "Lekrings" sestdien "Arenā Rīga" cīņā par "Elvi florbola līgas" Latvijas vīriešu čempionāta bronzas medaļām ar 8:5 (2:2, 3:2, 3:1) pieveica "Ulbroka"/"Masters" komandu.

Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Emīls Dzalbs, bet ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Ingus Laiviņš.

"Ulbroka"/"Masters" sastāvā Kaspars Šķēls guva divus vārtus un veica rezultatīvu piespēli.

Mača pirmajā periodā "Ulbroka"/"Masters" bija priekšā ar 1:0 un 2:1, taču cīņas turpinājumā "Lekrings" guva trīs vārtus pēc kārtas un pārņēma vadību.

Otrās trešdaļas vidū "Ulbroka"/"Masters" atspēlējās un panāca neizšķirtu 4:4, taču "Lekrings" turpinājumā vēlreiz atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

"Ulbroka"/"Masters" nepadevās un trešā perioda vidū rezultāta starpību samazināja līdz minimumam - 5:6, tomēr "Lekrings" atkal atrāvās lielākā vadībā un galā svinēja uzvaru.

Vakara kulminācija būs fināls vīriem, kas sāksies plkst.19. Finālā "Lielvārde" tiksies ar "Mogo-RTU"/"Rockets" no Rīgas un spēli tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7).

Jau ziņots, ka Kocēnu "Rubenes" florbolistes sestdien dāmu čempionāta finālspēlē ar 6:1 (3:0, 2:1, 1:0) uzvarēja NDD vienību no Rīgas, trešo gadu pēc kārtas kļūstot par čempionēm un izcīnot titulu kopumā devīto reizi komandas vēsturē.

Bronzas medaļas ieguvējas dāmām tika noskaidrotas jau ceturtdien, kad "Ķekava" ar 7:2 (3:0, 1:2, 3:0) pārspēja "Rīgas Lauvas" komandu.

Kā zināms, "Lekrings" ceturtdaļfinālā ar 4-3 uzveica Kocēnu "Rubenes" vīru komandu, bet pusfinālā ar 1-4 zaudēja "Lielvārdei". Savukārt "Ulbroka"/"Masters" ceturtdaļfinālā ar 4-1 pārspēja "Rīga" komandu, bet pusfinālā ar 2-4 piekāpās "Mogo-RTU"/"Rockets" florbolistiem.

Šosezon abās savstarpējās spēlēs uzvaru svinēja "Ulbroka"/"Masters" komanda. Regulārajā čempionātā "Ulbroka"/"Masters" ar 45 punktiem 22 spēlēs bija otrā, bet "Lekrings" ar 42 punktiem ieņēma piekto vietu.

Ceturtdaļfinālā "Lielvārde" ar 4-1 pārspēja Liepājas "Kuršus", bet pusfinālā ar tādu pašu rezultātu apspēlēja "Lekringu". Tikmēr "Mogo-RTU"/"Rockets" ceturtdaļfinālā ar 4-0 uzveica "Valmiera"/ViA vienību, bet pusfinālā ar 4-2 tika apspēlēta "Ulbroka"/"Masters".

Regulārā turnīra divās savstarpējās spēlēs komandas uzvaras dalīja uz pusēm, turklāt tieši rīdzinieki bija tie, kura 22 spēlēs "Lielvārdei" sagādāja vienīgo zaudējumu pamatlaikā.

Ar 58 punktiem "Lielvārde" bija regulārā čempionāta uzvarētāja, bet "Mogo-RTU"/"Rockets" ar 43 punktiem bija trešā.

"Lielvārde" par Latvijas čempioni tika kronēta 2011./2012.gada sezonā, bet pērn tai nācās samierināties ar ceturto vietu. Tikmēr "Mogo-RTU"/"Rockets" komanda ar nosaukumu RTU/"Inspecta" par čempioni kļuva 2010. un 2011.gadā, bet pērn kļuva par vicečempioni.

Tāpat "Arēnā Rīga" šodien plkst.17.30 notiks šī gada pasaules čempionāta apakšgrupu izloze.

Pasaules čempionāts florbolā kungiem Rīgā norisināsies no 3. līdz 11.decembrim.

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA