foto: AFP/Scanpix/LETA
"Borussia" autobusa spridzinātājs Sergejs tiesā atzīst savu vainu
Krievijas un Vācijas pilsoni Sergeju V nogādā tiesā.
Futbols
2018. gada 8. janvāris, 13:22

"Borussia" autobusa spridzinātājs Sergejs tiesā atzīst savu vainu

LETA

Krievijas un Vācijas pilsonis Sergejs V pirmdien tiesā atzina savu vainu Dortmundes futbola kluba "Borussia" autobusa spridzināšanā pagājušajā gadā, taču noliedza, ka būtu gribējis kādu ievainot.

"Borussia" autobusa spridzinātājs tiesā atzīst savu vainu

Krievijas un Vācijas pilsonis Sergejs V pirmdien tiesā atzina savu vainu Dortmundes futbola kluba "Borussia" autobusa spridzināšanā pagājušajā gadā, taču ...

gallery icon

28 gadus vecais tiesājamais apsūdzēts par 28 cilvēku slepkavības mēģinājumu, miesas bojājumu nodarīšanu diviem no viņiem, kā arī par nelikumīgu sprāgstvielu iegādāšanos.

Viņš tiesā pavēstīja, ka tikai gribējis imitēt uzbrukumu un spridzekļus izgatavojis tā, lai "nebūtu gaidāms kaitējums cilvēkiem". "Es dziļi nožēloju savu uzvedību," pavēstīja tiesājamais.

Ceļā uz spēli eksplozijā cieš Dortmundes "Borussia" futbolistu autobuss

gallery icon

Sergejs V. aizdomās par uzbrukumu "Borussia" autobusam tika aizturēts aprīlī. Viņš ar uzbrukumu bija cerējis izraisīt futbola kluba akciju cenu kritumu un uz to nopelnīt, pēc aizturēšanas vēstīja vietējie mediji.

Pirms 11.aprīlī gaidāmās UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmās spēles mājinieku komandas "Borussia" autobuss cieta trīs sprādzienos, kā rezultātā mačs tika atcelts.

Šajos sprādzienos cieta Dortmundes kluba spāņu aizsargs Marks Bartra, kurš tika aizvests uz slimnīcu, un policists, kurš eskortēja autobusu, kad tas izbrauca no viesnīcas. Spēlētājam gan nopietni savainojumi netika konstatēti, vien traumēta roka, un viņam slimnīcā tika veikta rokas locītavas operācija.

Tiesā Sergeju, kurš mēģināja nopelnīt, spridzinot Dortmundes "Borussia" futbola komandu

Dortmundē sākusies tiesa prāva pret aizdomās turēto Vācijā dzīvojošo Krievijas izcelsmes pilsoni Sergeju V, kurš tiek turēts aizdomās par trīs ...

gallery icon