foto: AFP/Scanpix/LETA
"Arsenal" galvenais treneris Vengers atkārtojis Anglijas premjerlīgas rekordu
810 maču rekordu Vengers labos jau svētdien, kad "Arsenal" izbraukumā tiksies ar Vestbromvičas "Albion".
Futbols
2017. gada 29. decembris, 13:11

"Arsenal" galvenais treneris Vengers atkārtojis Anglijas premjerlīgas rekordu

LETA

Londonas "Arsenal" futbola kluba galvenais treneris Arsēns Vengers ceturtdien atkārtojis Anglijas premjerlīgas rekordu, jo viņš šajā turnīrā komandu vadījis jau 810 spēlēs.

"Arsenal" ceturtdien izbraukumā ar 3:2 (1:0) pārspēja citu Anglijas galvaspilsētas klubu Londonas "Crystal Palace".

Vengeram premjerlīgā šis bija jau 810.mačs, kas viņam ļāvis atkārtot leģendārā Aleksa Fergusona rekordu. Šo sasniegumu francūzis labos jau svētdien, kad "Arsenal" izbraukumā tiksies ar Vestbromvičas "Albion".

Ceturtdienas spēles rezultātu 25.minūtē atklāja "Arsenal" aizsargs Škodrans Mustafi, bet otrā puslaika pašā sākumā neizšķirtu panāca Andross Taunsends.

Uzvaru viesiem nodrošināja divi čīlieša Aleksa Sančesa vārti, kurš izcēlās 62. un 66.minūtē. Lai arī pamatlaika beigās "Crystal Palace" rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, panākumu šajā duelī guva "Arsenal".

Līdz ar to šajā mačā pārtrūka "Crystal Palace" astoņu bezzaudējumu spēļu sērija.

Zīmīgi, ka Vengers un Fergusons 810 spēles premjerlīgā sasnieguši ar vienu klubu, jo francūža titulētais kolēģis rekordu uzstādīja, vadot tikai Mančestras "United".

Trešdien Mančestras "City" viesos ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Ņūkāslas "United" komandu, tiekot jau pie 18.uzvaras pēc kārtas un turpinot labot premjerlīgas rekordu. Šajā sezonā šī Mančestras komanda zaudējuma rūgtumu vēl nav izjutusi, esot pārliecinošā kopvērtējuma vadībā.

Šis Anglijas klubs tikai par vienas uzvaras tiesu tagad atpaliek no Eiropas piecu vadošo līgu rekorda, jo 2013./2014.gada sezonā 19 panākumus pēc kārtas izcīnīja Vācijas flagmanis Minhenes "Bayern". Zīmīgi, ka toreiz to trenēja spāņu speciālists Hoseps Gvardiola, kurš pašlaik strādā tieši Mančestrā.

Trešdienas mačā "City" labā vienīgos vārtus guva angļu pussargs Rahīms Stērlings, kurš mača 31.minūtē pēc beļģa Kevina de Brujnes piespēles bija nepieskatīts mājinieku soda laukumā un ieraidīja bumbu pretinieku cietoksnī.

Mančestras futbolisti šajā mačā dominēja laukumā. "City" vienībai pirmajā puslaikā bumbas kontrole bija 83%, bet otrajā puslaikā - 73%.

Tikmēr Totenhemas "Hotspur" kluba līderis Herijs Keins otrdien guva trīs vārtus jeb "hat-trick", palīdzot komandai ar rezultātu 5:2 (2:0) pārspēt "Southampton" vienību.

Keins laboja Alanam Šīreram iepriekš piederējušo rekordu, kā arī apsteidza "Barcelona" komandas argentīniešu zvaigzni Lionelu Mesi šī gada labāko Eiropas piecu vadošo futbola līgu snaiperu sarakstā.

Keins kalendārā gada laikā Anglijas premjerlīgā 36 spēlēs guvis 39 vārtus, kamēr iepriekšējais rekords piederēja Šīreram, kurš 1995.gadā, pārstāvot Blekbērnas "Rovers" komandu, 42 mačos izcēlās 36 reizes.

Tāpat Keins apsteidza Mesi un kļuva par labāko 2017.gada vārtu guvēju starp Eiropas piecu vadošo futbola līgu spēlētājiem, jo ņemot vērā arī Eirokausu spēles un izlašu mačus viņš šogad izcēlies 56 reizes, kamēr Mesi rēķinā šogad ir 54 precīzi sitieni. "Barcelona" komandai šogad vairs nav paredzēta neviena spēle, līdz ar to Mesi vairs nevar apsteigt Keinu.

Keins kļuva par pirmo Anglijas futbola premjerlīgas futbolistu, kurš kalendārā gada laikā sešos čempionāta mačos izcēlies ar "hat-trick".

Tikmēr citā mačā turnīra Mančestras "United" kompensācijas laikā izglābās no zaudējuma mačā pret šo sezonu labi aizvadošo "Burnley" komandu, savās mājās spēlējot neizšķirti 2:2 (0:2).

Vēl vienā spēlē iepriekšējās sezonas čempione Londonas "Chelsea" savā laukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja Braitonas un Houvas "Albion". Visbeidzot dienas noslēdzošajā spēlē "Liverpool" savā laukumā ar 5:0 (1:0) sagrāva Svonsī "City" vienību.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā līdere ar 58 punktiem 20 spēlēs ir Mančestras "City", kamēr otrā ar 43 punktiem 20 mačos ir Mančestras "United", bet 42 punkti ir "Chelsea" rēķinā.

Tikmēr ceturtā ar 38 punktiem ir "Liverpool", kamēr punktu no tās atpaliek "Hotspur" un "Arsenal".