foto: ekrānuzņēmums no video
Apskāvieni un gardumi no dzimtenes! Sirsnīgs VIDEO, kā Porziņģis sagaidīja no Latvijas atbraukušos vecākus
Tālis un Ingrīda ierodas Ņujorkā.
Sporta zvaigznes
2017. gada 25. decembris, 22:55

Apskāvieni un gardumi no dzimtenes! Sirsnīgs VIDEO, kā Porziņģis sagaidīja no Latvijas atbraukušos vecākus

Kasjauns.lv

Viens no pasaules populārākajiem sportistu blogiem "The players tribune" Ziemassvētkos sagatavojuši materiālu, kā pie Kristapa, Jāņa un Mārtiņa Porziņģiem Ņujorkā no Liepājas ierodas viņu vecāki Tālis un Ingrīda.

Video redzams Kristapa neviltotais prieks, satiekot savu tēti un mammu. Dzirdamas arī nelielas Porziņģu ģimenes sarunas, kur Ingrīda pavelk uz zoba savu jaunāko dēlu, kura istaba noteikti esot tik nekārtīga, ka tur varot savainoties. Tas notika tāpēc, ka Kristaps nevēlas laist nevienu savā istabā, jo tur esot noliktas visas Ziemassvētku dāvanas.

Porziņģu tētis un mamma Ņujorkā ierodas labi sagatavojušies (katram līdzi divi lieli čemodāni), jo no Latvijas tiek atvesti dažādi gardumi. Arī svētku pusdienās tiek ēstas Latvijā tik iecienītās medienu desiņas.

Kristaps Porziņģis Ziemassvētkus uztver ļoti nopietni, jo viņš krietni apdāvinājis ne tikai savu ģimeni, bet arī komandas biedrus.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka nofilmēts video, kurā "Knicks" uzbrucējs Lenss Tomass ar milzu prieku izsaiņo no Kristapa saņemto dāvanu, kādu latvietis sagādājis arī pārējiem komandas biedriem. Līdzīgi zābaki oficiālajā "Timberland" mājaslapā maksā 190 ASV dolārus (aptuveni 160 eiro), bet tiek minēts, ka šie visi zābaki ir individuāli pasūtījumi (personalizēti), kam vajadzētu maksāt vēl vairāk. Ņemot vērā, ka "Knicks" komandas pieteikumā ir vēl 14 spēlētāji bez Kristapa - summa sanāk tīri iespaidīga.

Video tika uzņemts "Knicks" Ziemassvētku pasākumā, kurā spēlētāji apdāvināja viens otru.

Kristaps iepriekšējos gados Ziemassvētkos saviem komandas biedriem bija dāvinājis šalles latviskās krāsās.

Tiesa, nav izslēgts arī pavisam cits veids, kā Kristaps ieguvis šos zābakus, jo pagājušajā nedēļā viņš savā "Instagram" kontā publicēja bildi ar jauno mašīnu, kurai sēž uz jumta un viņa kājās ir šī pasaulslavenā zīmola zābaki. Pastāv iespēja, ka drīzumā tiks izziņots, ka Kristaps kļuvis par "Timberland" reklāmas seju, vai arī vienkārši ik pa laikam sociālajos tīklos parādīsies jauni ieraksti, kuros "nemanāmi" tiks reklāmēti šī zīmola apģērbi un apavi.

Kristaps aizvadītajā vasarā ar dāvanām iepriecināja arī Latvijas izlases basketbolistus. Viņš komandas biedru apdāvināja ar viņa atbalstītāja "JBL" austiņām, kas rotātas Latvijas karoga krāsās.

Interesanti, ka Kristaps Latvijas zīmola "JBL" produkciju pāris dienu pēc zābaku dāvināšanas pasniedz arī saviem komandas biedriem Ņujorkā. "Knicks" basketbolisti tika pie "JBL" tumbiņām.

Kasjauns.lv jau iepriekš rakstīja, ka slavenības par bilžu publicēšanu sociālajos tīklos var tikt pie iespaidīgām summām.

Piemēram, Madrides "Real" un Portugāles futbola izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu ir sociālajos tīklos visvairāk pelnošais vīrietis pasaulē. Summa, ko viņš saņem par viena attēla publicēšanu "Instagram" ir tiešām neticama.

Izcilais futbolists savos sociālo tīklu kontos publicē daudz attēlus ar savu ģimeni, tomēr nereti tajos vai arī kādās citās bildēs, kur ir viņš viens pats, tiek arī arī reklāmēti dažādi produkti vai pakalpojumi. Par katru reklāmas bildi vai video, kuru Ronaldu publicē apskatāmu saviem 116 miljoniem "Instagram" sekotāju (Šis skaits ir lielāks nekā pasaules 12. apdzīvotākajā valstī (Filipīnās) ir iedzīvotāju. Vairāk cilvēku nekā Francijā un Ukrainā cilvēku ir kopā) futbolists saņem aptuveni 350 000 eiro.

Kā aprēķinājuši "HopperHQ" ("Instagram" bilžu pārskata kompānija), Ronaldu ir sociālajos tīklos visvairāk pelnošais vīrietis un trešajā vietā kopumā. Vairāk par 32 gadus veco sportistu no bildes publicēšanas saņem vienīgi amerikāņu dziedātāja Selēna Gomesa - aptuveni 481 000 eiro un ASV realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašjana - aptuveni 437 000 eiro. Visvairāk pelnošo cilvēku sarakstā iekļuvis tikai vēl viens sportists - amerikāņu basketbolists Lebrons Džeimss, kurš nav pat pirmajā desmitniekā un katru publicēto reklāmas bildi saņem "nieka" 105 000 eiro.

Ronaldu "Instagram" kontā reklamē gan savu ilggadējo partneri sporta apģērbu zīmolu "Nike", gan mobilos telefonus, gan veselīgus dzērienus, gan arī daudz ko citu.

Pēc "Forbes" datiem, Krištianu Ronaldu 2016. gadā par futbola spēlēšanu ar prēmijām kopā nopelnīja aptuveni 47 miljonus, bet ārpus futbola laukuma pieplusoja vēl aptuveni 27 miljonus eiro, kļūstot par pērn pasaulē visvairāk nopelnījušo sportistu.

Kristapam šobrīd "Instagram" ir vairāk nekā 1,5 miljoni sekotāju, kas, protams, nav salīdzināms ar Ronaldu, tomēr jādomā, ka 14 zābaku pāru saņemšanai bartera veidā varētu būt pietiekami.