foto: Reuters/Scanpix/LETA
Tiesā Sergeju, kurš mēģināja nopelnīt, spridzinot Dortmundes "Borussia" futbola komandu
Sergejs V. Dortmundes tiesā.
Futbols
2017. gada 21. decembris, 16:54

Tiesā Sergeju, kurš mēģināja nopelnīt, spridzinot Dortmundes "Borussia" futbola komandu

Kasjauns.lv

Dortmundē sākusies tiesa prāva pret aizdomās turēto Vācijā dzīvojošo Krievijas izcelsmes pilsoni Sergeju V, kurš tiek turēts aizdomās par trīs sprādzienu sarīkošanu pie Vācijas futbola komandas Dortmundes "Borussia" autobusa.

Tiesā Sergeju, kurš mēģināja nopelnīt, spridzinot Dortmundes "Borussia" futbola komandu

Dortmundē sākusies tiesa prāva pret aizdomās turēto Vācijā dzīvojošo Krievijas izcelsmes pilsoni Sergeju V, kurš tiek turēts aizdomās par trīs ...

gallery icon

Vācijas prokuratūra Sergejam V. izvirzījusi apsūdzību ar 28 punktiem. 28 gadus vecais vīrietis, kuram ir Krievijas un Vācijas pavalstniecība, apsūdzēts 20 slepkavības mēģinājumos, miesas bojājumu nodarīšanā un spridzekļa aktivizēšanā.

Sergejs šā gada aprīlī aktivizēja trīs spridzekļus blakus "Borussia" autobusam, kad komanda devās uz UEFA Čempionu līgas spēli pret "AS Monaco". Sprādzienā traumu no izsisto stiklu lauskām guva vācu kluba spāņu aizsargs Marks Bartra, kurš tika nogādāts slimnīcā un pārcieta rokas operāciju, bet pati spēle tika pārcelta uz nākamo dienu.

Pēc sprādzieniem pārceltajā mačā "Borussia" savā laukumā ar 2:3 piekāpās Francijas komandai "Monaco", bet atbildes cīņā cieta neveiksmi ar 1:3, divu spēļu summā ciešot zaudējumu un izstājoties no UEFA Čempionu līgas turnīra.

Ceļā uz spēli eksplozijā cieš Dortmundes "Borussia" futbolistu autobuss

gallery icon

Apsūdzētais, kurš tika aizturēts deviņas dienas pēc uzbrukuma, bija iegādājies 15 tūkstošus "Borussia" kluba akciju un bija iecerējis nopelnīt vairākus miljonus eiro, pateicoties kursa svārstībām, kas notiktu gadījumā, ja spēlētāji sprādzienos būtu smagi cietuši vai gājuši bojā. Akcijas spridzinātājs iegādājās uzbrukuma dienā, no viesnīcas, kurā dzīvoja viņš un "Borussia" komanda.