foto: EPA
Porziņģis maču pret Karmelo Entoniju vēroja uzvalkā un no malas
Porziņģim nespēlējot, "Knicks" basketbolisti uzvar sava bijušā līdera Entonija pārstāvēto "Thunder".
2017. gada 17. decembris, 09:09

Porziņģis maču pret Karmelo Entoniju vēroja uzvalkā un no malas

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis sestdien ceļgala traumas dēļ izlaida Ņujorkas "Knicks" spēli, kas gan netraucēja ņujorkiešiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā savā laukumā uzveikt sava bijušā līdera Karmelo Entonija pārstāvēto Oklahomasitijas "Thunder".

"Knicks" mājās svinēja uzvaru ar rezultātu 111:96 (23:26, 27:18, 30:29, 31:23), tiekot pie ceturtā panākuma pēc kārtas, kamēr pretiniekiem pārtrūka divu uzvaru sērija.

Jau vēstīts, ka Porziņģis ceturtdien guva kreisās kājas ceļgala traumu, kā rezultātā nepabeidza spēli, kurā "Knicks" viesos ar rezultātu 111:104 pārspēja Bruklinas "Nets" komandu.

Vēl divas stundas pirms sestdienas mača nebija īstas skaidrības, vai latvietis paliks malā, vai tomēr dosies laukumā. "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks medijiem sacīja, ka Porziņģis pārbauda sava ceļgala kondīciju un konsultējas ar ārstiem, savukārt stundu pirms cīņas tika paziņots, ka "Knicks" līderis tomēr nespēlēs.

Līdz ar to Porziņģis veselības likstu dēļ izlaida piekto spēli šajā sezonā. Iepriekš šosezon viņam bija problēmas ar muguru, kā arī divus mačus viņš nespēlēja izmežģītas potītes un slimības dēļ.

Tāpat "Knicks" komandai jau teju divas nedēļas nevar palīdzēt otrs rezultatīvākais spēlētājs Tims Hārdevejs juniors, kuram ir kājas trauma.

Liepājnieka prombūtnē teicamu spēli aizvadīja Maikls Bīzlijs, kurš laukumā devās sākumsastāvā un guva 30 punktus, atkārtojot savu šīs sezonas rezultativitātes rekordu. Tāpat 20 punktus pievienoja Kortnijs Lī, savukārt Dags Makdermots un Eness Kanters izcēlās attiecīgi ar 13 un desmit punktiem.

Tieši šos spēlētājus "Knicks" septembrī ieguva no "Thunder" vienības, pretī atdodot savu ilggadējo līderi Entoniju, kurš Ņujorkas klubā nospēlēja sešas ar pusi sezonas. Atgriešanās Ņujorkas publikas priekšā Entonijam nebija pārāk veiksmīga, jo viņš guva vien 12 punktus, piedevām otrajā puslaikā palika tukšā.

Tiesa, pirms spēles, kad skatītāji tika iepazīstināti ar sākumsastāviem, "Knicks" Entonijam veltīja nelielu videoierakstu uz lielā arēnas videokuba, rādot viņa labākās spēļu epizodes "Knicks" kreklā. Liela daļa skatītāju savu bijušo elku sveica ar aplausiem, taču bija arī tādi, kas viņu izsvilpa gan pirms spēles, gan tās laikā.

"Tas [video] bija patīkams pārsteigums, no "Knicks" puses, jo negaidīju, ka viņi ko tādu darīs. Protams, bija arī cilvēki, kas mani izsvilpa, taču tam es biju gatavs, jo tomēr tagad esmu citā komandā," pēc mača sacīja Entonijs, kurš šajā spēlē trāpīja piecus no 18 metieniem, taču nevienu otrajā puslaikā.

"Thunder" komandā 25 punktus guva iepriekšējās sezonas NBA vērtīgākais spēlētājs Rasels Vestbruks, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. Tāpat 18 punktus pievienoja Pols Džordžs.

Oklahomasitijas vienība vēl piektdien aizvadīja smagu spēli Filadelfijā, kur tikai trešajā pagarinājumā ar 119:117 uzvarēja "76ers" komandu. Pēc šī mača "Thunder" komandai sestdien nevarēja palīdzēt pamata centrs Stīvens Edamss, kurš dienu iepriekš laukumā bija 51 minūti.

Spēles sākumā "Thunder" spēlētāju sniegumā noguruma pazīmes nebija jūtamas, kas pretiniekiem pēc ceturtdaļas ļāva būt vadībā ar trim punktiem, taču pēc tam spēles grožus pārņēma "Knicks", puslaikā ejot ar sešu punktu handikapu (50:44). Turpinājumā "Knicks" pārsvaru ne tikai nosargāja, bet mača beigās arī palielināja, svinot 14. uzvaru šosezon 19 savā laukumā aizvadītās spēlēs.

"Knicks" ar 16 uzvarām 29 spēlēs pakāpusies uz septīto vietu NBA Austrumu konferencē, kamēr "Thunder" ar 14 panākumiem 29 cīņās ir astotajā vietā Rietumu konferencē.

Nākamo spēli "Knicks" pirmdien aizvadīs viesos pret Šarlotes "Hornets" komandu.