Kalniņš: "Masaļskis brīžiem ir karstasinīgs, bet komandai tas nāca par labu". VIDEO
Kalniņš: "Edgara vietā nebūtu izvicinājis dūres, esmu mierīgāks. Edgars brīžiem ir karstasinīgs, bet komandai tas nāca par labu. Skatītājiem arī tas patika."
Hokejs
2016. gada 16. aprīlis, 15:09

Kalniņš: "Masaļskis brīžiem ir karstasinīgs, bet komandai tas nāca par labu". VIDEO

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš piektdien "Arēnā Rīga" notikušajā pārbaudes spēlē pret Baltkrievijas izlasi izkāvās, brīžiem ir karstasinīgs, bet komandai tas nāca par labu, uzskata cits valstsvienības vārtsargs Jānis Kalniņš, kuram pēc komandas biedra noraidījuma negaidīti nācās apģērbt formas tērpu un doties laukumā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlases sastāvā piektdien izgāja trīs vārtsargi, palīdzot Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros notikušajā pārbaudes spēlē ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā pieveikt Baltkrieviju.

Latvijas izlases vārtos maču sāka Ivars Punnenovs, kuru potītes savainojuma dēļ otrā perioda ievadā nomainīja Masaļskis. Trešā perioda vidū izcēlās asumi, kā rezultātā izkāvās gandrīz visi laukumā esošie spēlētāji, ieskaitot abus vārtsargus Masaļski un Mihailu Karnaukovu. Vispirms Masaļskis devās aizstāvēt Rodrigo Ābolu pret kuru asi nospēlēja pretspēlētājs, bet pēc tam Karnaukovs slidoja pāri visam laukumam, lai izkautos ar savu latviešu partneri.

Līdz ar to mačā iestājās desmit minūšu pārtraukums, jo nācās pārģērbties Kalniņam, kurš duelim nemaz nebija pieteikts. Vārtsargs spēli vēroja skatītāju tribīnēs trešajā stāvā līdz viņš tika aicināts lejā, kad Masaļskis tika noraidīts no laukuma.

"Edgara vietā nebūtu izvicinājis dūres, esmu mierīgāks. Edgars brīžiem ir karstasinīgs, bet komandai tas nāca par labu. Skatītājiem arī tas patika," sarunā izteicās Kalniņš. "Nebija nekādas priekšnojautas, ka kas tāds varētu atgadīties. No rīta atnācu uz halli, bija parasts treniņš, tie kuri nespēlē, palika nedaudz ilgāk. Spēlējošais sastāvs devās uz viesnīcu, bet es devos savās darīšanās, aizbraucu mājās, atpūtos, paēdu un pēc tam braucu skatīties spēli."

"Sanāca iet laukumā, jo puiši izvicināja dūres. Tur jau daudzi māja ar rokām un aicināja mani lejā. Sākumā domāju, kas notiks, ka vārtsargi izkāvušies. Jau ienāca prātā tāda doma, ka būs jāiet viņiem mājās. Skatījos, ka čaļi sāka meklēt mani un gāju lejā. Manā karjerā kas tāds atgadījās pirmo reizi un pieļauju arī, ka pēdējo. Sezonā vienu reizi bija tā, ka uz beņķīša biju kā otrais, bet pirmais vārtsargs izkāvās un bija jāiet laukumā, bet kā trešais nekad nebiju gājis," pastāstīja Kalniņš.

"Nekāda iesildīšanās laika tādās situācijās nav, saģērbies - ej iekšā. Tā pati saģērbšanās vien prasa 15-20 minūtes. Steidzoties 8-10 minūtēs iekļāvos. Nebija grūti ieiet spēlē, jo pirmais metiens nāca no tāda diezgan asa leņķa uz ķeramo cimdu. Nebija grūti ne psiholoģiski, ne fiziski. Neko nedomāju, vienkārši gāju vārtos," pastāstīja vārtsargs.

"Kopumā ar aizvadītajām pārbaudes spēlēm esmu apmierināts, tikai Dānijā varēju vienu ripu neielaist," piebilda Kalniņš.

Mačā pret Baltkrieviju Latvijas izlases sastāvā debitēja ikdienā Zviedrijā spēlējošais 18 gadus vecais aizsargs Kristiāns Rubīns.

"Bijām fiziski sagatavoti šai spēlei. Spēlētāji tika noraidīti, tāpēc diezgan daudz sanāca spēlēt. Bija ļoti viegli saspēlēties ar pieredzējušākiem partneriem. Vismaz visi runā latviski, nebija nekādas problēmas sazināties laukumā," pastāstīja Rubīns.

Arī valstsvienības debitants iesaistījās kautiņā, cenšoties aizstāvēt komandas biedrus. "Zviedrijā tā nedara. It kā labāk nevajag līst iekšā, bet cenots arī aizstāvēt komandu. Kas jādara, tas jādara," piebilda Rubīns.

Kā zināms, abas komandas pirmoreiz tikās ceturtdien, kad Latvijas hokejisti piekāpās Baltkrievijas izlasei ar 1:3.

Pagājušajā nedēļā Latvijas izlase aizvadīja pirmās divas pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta. EHC turnīra laikā Latvija izbraukumā ar 6:4 un 4:3 pārspēja Dāniju, savukārt Baltkrievija mājās ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā un 8:1 uzvarēja Franciju.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Bez spēlēm ar Dāniju un Baltkrieviju tā jaunnedēļ uzņems arī Vācijas izlasi, savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs aprīļa un maija mijā vienība izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Tikmēr Baltkrievijas izlase Sanktpēterburgā spēlēs pret pašreizējo čempioni Kanādu, kā arī ASV, Somijas, Slovākijas, Francijas, Vācijas un Ungārijas valstsvienībām.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA, ekrānuzņēmums no video