Vācijas klubs Berlīnes "Alba" interesējas par Bagatska pakalpojumiem
Pašreizējais Bagatska līgums ar "Ņižņij Novgorod" noslēgsies pēc šīs sezonas, bet lielu interesi trenera nolīgšanā izrādījusi "Alba".
Basketbols
2016. gada 18. aprīlis, 23:40

Vācijas klubs Berlīnes "Alba" interesējas par Bagatska pakalpojumiem

Jauns.lv

Pazīstamais Vācijas basketbola klubs Berlīnes "Alba" vēlas nolīgt pašreizējo Latvijas vīriešu izlases galveno treneri Ainaru Bagatski, vēsta basketbola apskatnieks Deivids Piks.

Pašlaik 49 gadus vecais Bagatskis ir galvenais treneris Krievijas klubā "Ņižņij Novgorod", kur ar atzīstamiem panākumiem strādā kopš 2014.gada vasaras.

Pašreizējais Bagatska līgums ar "Ņižņij Novgorod" noslēgsies pēc šīs sezonas, bet Piks informē, ka lielu interesi trenera nolīgšanā izrādījusi "Alba".

Darbā ar "Ņižņij Novgorod" vienību Bagatskim palīdz latvieši Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins. VTB Vienotās līgas kopvērtējumā klubs ar 16 uzvarām 29 mačos ieņem astoto pozīciju un nodrošinājis vietu izslēgšanas spēlēs, kamēr ULEB Eiropas kausā šī Krievijas vienība sasniedza ceturtdaļfinālu.

"Alba" vienība šīs sezonas Vācijas bundeslīgas regulārajā čempionātā šobrīd atrodas tikai sestajā vietā, 30 mačos tiekot pie 20 panākumiem. Vācijas galvaspilsētas klubs šosezon startēja arī ULEB Eiropas kausā, kur gan astotdaļfinālā piekāpās citai šīs valsts komandai Minhenes "Bayern".

Savā vēsturē "Alba" astoņas reizes kļuvusi par Vācijas čempioni.

Bagatskis trenera karjeras laikā vadījis klubus Gruzijā un Ukrainā, tostarp Kijevas "Budiveļņik", ko divreiz aizveda līdz valsts čempionu godam.

Trenera karjeras laikā Bagatskis strādājis arī ar Latvijas klubiem "Barons" un "Valmiera", slaveno Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris", kā arī Krievijas vienību Krasnojarskas "Jeņisej".

Latvijas izlasi Bagatskis vada kopš 2010.gada.

LETA/Foto: EPA/LETA