foto: Ieva Lūka/LETA
Bendikai Norvēģijā viena kļūda šaušanā un 31.vieta sprintā
Baiba Bendika 7,5 kilometru garajās sprinta sacensībās izcīnīja 31.vietu.
Citi sporta veidi
2017. gada 18. novembris, 23:50

Bendikai Norvēģijā viena kļūda šaušanā un 31.vieta sprintā

LETA

Latvijas vadošā sieviešu biatloniste Baiba Bendika sestdien Norvēģijā izcīnīja 31.vietu 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Par sacensību uzvarētāju ar vienu kļūdu šaušanā kļuva vāciete Denīze Hermana, kura finišu sasniedza pēc 20 minūtēm un 52,1 sekundes. Tikmēr Bendika ar vienu kļūdu šaušanā viņai piekāpās par vienu minūti un 34,3 sekundēm.

Sieviešu konkurencē kopumā finišēja 107 sportistes.

Tikmēr kungiem 10 kilometru sprintā uzvaru, šaujot nekļūdīgi, izcīnīja titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš finišēja pēc 24 minūtēm un 20,6 sekundēm.

Labākais no Latvijas biatlonistiem ar vienu kļūdu šaušanā bija Oskars Muižnieks, kuram 28.vieta, no pirmās vietas atpaliekot vienu minūti un 52,2 sekundes. Savukārt pieredzējušais Ilmārs Bricis ar vienu kļūdu bija 64.pozīcijā, bet divas kļūdas pieļāvušais Aleksandrs Patrijuks ieņēma 87.vietu.

Visbeidzot Daumants Lūsa, kurš ugunslīnijā nepieļāva nevienu kļūdu, starp 162 sportistiem bija 96.pozīcijā.

Svētdien šo sacensību ietvaros tiks aizvadītas sacensības masu startā, kur Latviju pārstāvēs Bendika un Muižnieks, bet B slēpojumā sacentīsies Patrijuks.

Jaunā Pasaules kausa sezona biatlonā sāksies nākamnedēļ Zviedrijā, bet kopumā bez olimpiskajām spēlēm tajā paredzēti deviņi posmi, sezonai noslēdzoties nākamā gada martā Krievijā.