Francija Eiropas futbola čempionāta līdzjutēju drošībai tērēs 24 miljonus eiro
Pienācis laiks, kad futbolistus un tā personālu uz spēlēm pavada bruņoti policisti.
Futbols
2016. gada 28. aprīlis, 15:38

Francija Eiropas futbola čempionāta līdzjutēju drošībai tērēs 24 miljonus eiro

Jauns.lv

Francijas sporta ministrs Patriks Kanners paziņojis, ka vasarā gaidāmā Eiropas futbola čempionāta līdzjutēju zonas drošībai atvēlēts 24 miljonus eiro liels budžets.

Eiropas futbola čempionātā, kas no 10.jūnija līdz 10.jūlijam risināsies desmit dažādās Francijas pilsētās, paredzēts uzņemt septiņus līdz astoņus miljonus līdzjutēju.

Iepriekš drošībai bija plānots desmit līdz 12 miljonus eiro liels budžets, taču tagad tas ir dubultots. Francijas valdība un Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) jau vienojušās par papildus izmaksām.

Jau vēstīts, ka Francijā ārkārtas stāvoklis tika izsludināts pēc tam, kad džihādistu grupējuma "Islāma valsts" dalībnieki pērn 13.novembrī sarīkoja teroraktus Parīzē un tās piepilsētā Sendenī, nogalinot 130 cilvēkus un ievainojot vairākus simtus.

Terorakta laikā trīs pašnāvnieki uzspridzināja sevi ārpusē pie "Stade de France" stadiona, kur tobrīd notika pārbaudes spēle starp Francijas un Vācijas futbola izlasēm.

"Stade de France" stadionā, kur paredzēts arī Eiropas čempionāta finālmačs, fanu zonā kopumā paredzēts uzņemt līdz 100 000 līdzjutēju, par kuru drošību rūpēsies 100 apsardzes darbinieki, kā arī tiks izmantota video uzraudzība.

Francijas sporta ministrs apgalvo, ka "viss tiks izdarīts", lai nodrošinātu pietiekamu drošību. Viņš piebilda, ka "ārkārtas pasākumus" uzraudzīs vietējā policija, kurai palīdzēs arī 10 000 militāro spēku darbinieki, nodrošinot drošību, kāda "vēl nekad sporta pasākumos Francijā nav pieredzēta".

Eiropas čempionātā piedalīsies 24 valstu izlases. Kopumā turnīrā paredzēta 51 spēle.

LETA/Foto: AFP/LETA